Борисов от Кюстендил: Народът ще поиска да го спасяваме

Хората знаят, че на ГЕРБ може да се разчита, заяви партийният лидер

Новини
13:47 - 04 Юни 2022
4580
Борисов от Кюстендил: Народът ще поиска да го спасяваме

"Те лъжат Брюксел, особено за Северна Македония. Най-корумпираното правителство е това и с времето ще го видите. Европейските пари повдигнаха България. И ако бяха умни, всяко правителство щеше да ги пази тези европейски партньори. Затова само при ГЕРБ работеха и нямаме 1 евро спряно от еврофондовете, а дойде ли ново правителство и ги спират", каза за управляващите лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, който е на посещение в Кюстендил.

Там той се среща със симпатизанти. С него също са Делян Добрев и Томислав Дончев.

"То и нас ни е страх - не от репресии, а от това, което ще се случи, ако мине актуализацията на бюджета. Понеже президентът Радев знае, че на есен ще има служебно правителство, иска тази актуализация", коментира още бившият премиер.

Една нова велоалея няма за една година в Кюстендил. Честита ви "Промяна". Готови тунели - не ги пускат. Прекарват тунели през Кресна и никога няма да станат. "Струма" щеше да е готова догодина, най-тежките участъци бяха готови. Това не е за ръкопляскане, това е мъка. Жал ми е, толкова труд. Година и половина не са пипнати мантинелите по "Струма", посочи той.

"Още малко ще ги похвалят медиите. Те хората ще бият с камъни и тях, защото това внушаване, че те правят нещо, ще го платим с дългове. И не само инфлацията е проблем. Коя държава с евро е оставена да падне?! Ето и нашата съседка Гърция. А ние ще сме все в чакалнята. Няма да има Еврозона, за съжаление, с прискърбие го казвам", добави той.

"Ти имаш евтин газ, но като се правиш на ястреб... Какво ще стане след август-септември още не знаем. Имаш руска рафинерия "Лукойл". Слагаш им таван на горивата. Да, може да дойде наказателна процедура от Брюксел. Но кое ни е по-важно? Народът ще кара с евтино гориво. И аз нямаше да дам това да се случи. Ние това сме го правили 12 години. И тогава имаше кризи", каза още Борисов.

Трябва да си отговорим на един въпрос - всъщност какво се иска от нас. Ако мине актуализацията на бюджета и изтеглят тези милиони, ние ще сме в голяма дилема. Народът ще иска да го спасяваме. Хем ги залъгват, хем източват бюджета, хем няма реален принос за икономиката. С една дума, на нас може да разчита народът, обясни бившият премиер.

"Снощи в кръчмата говорих с разни хора и те ме питат "защо така не протестират сега"? Положението е толкова тежко и хората са толкова притеснени за собствените си спестявания, че хабят цялата си енергия за това. Хората, като са ги избрали тия, са им дали правото те да теглят кредити от тяхно име. Те за 3 години смятат да увеличат дългът на 50 млрд. лева.

Тези дългове са 10-годишни, после ще ги удължат още веднъж. Накрая нали разбирате, че няма те да платят тия пари. След мандата според мен ще са избягали и по островите няма да можем да ги намерим и всеки един от нас ще трябва да плати тези заеми", посочи бившият енергиен министър Делян Добрев.

"Иска ми се сега тук до мен да беше някой от душманите, които ни хулят и обиждат, и да млъкне. Едва ли има човек, който вече не е в състояние да направи разлика и без наша помощ. Няма ни посока, ни политика, ни цел. Илюзия е, че можеш да лъжеш, да мамиш и да ти се разминава постоянно. Понеже няма експертиза, в момента помпаме нов дълг. Лошият родител и лошият управник оставя на децата си дългове. До оставка ще се стигне, дори без наша помощ. Тази коалиция ще се срине", посочи бившият вицепремиер Томислав Дончев.