Борисов от Враца: Тук се произвежда електрониката за всички немски автомобили

Имаше блато, а сега стотици работни места. Това остава за хората, посочи премиерът

Новини
10:22 - 28 Юли 2020
1978
Борисов от Враца: Тук се произвежда електрониката за всички немски автомобили

Премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция във Враца, където проверява с кмета Калин Каменов как се строят местни инфраструктурни проекти, заяви, че там се произвежда електрониката за всички немски автомобили, независимо дали са на електрически или да гориво, което гарантира, че винаги ще имат работа.

Борисов напомни, че не случайно е договорил средства за Северозапада от ЕС, защото за да дойдат инвеститори и да има работа, трябват пътища, по които да се стига до там. "Ние вече инвестираме, за да не чакаме докато дойдат тези пари. Ние работим сега", подчерта премиерът.

"Имаше блато, а сега стотици работни места. Това остава за хората", посочи Бойко Борисов.

"Сега като тръгнат и новите заводи, хората веднага ще усетят. Ще станат след това тези инвеститори спонсори, ще ви подпомагат и спорта", допълни Борисов. Каменов пък му показа първите два завода, които в момента се разширяват и разкри, че е осигурил и градски транспорт до тях. Там работниците също му благодариха и го посрещнаха с аплодисменти.

На посещение в един от заводите, Борисов отчете, че това е най-модерното предприятие в Северна България, където вече работят 1500 души.