Борисов: Питайте пресата в Англия за расизъм (ВИДЕО)

Премиерът е оптимист за сделка за Брекзит

Новини
15:55 - 17 Октомври 2019 (обновена)
2157
Борисов: Питайте пресата в Англия за расизъм (ВИДЕО)

Поговорете с английските медии защо така си позволиха да ни нападнат. Колко расистки кампании имаха те. Вие сте красиви, може да ги накарате да си признаят. Така премиерът Бойко Борисов се обърна към българските журналисти в Брюксел преди заседанието на Европейския съюз за Брекзит. 

"Винаги сме оптимисти в ЕС. Но докато не мине през британския парламент решението за Брекзит, не го коментирам", добави премиерът. 

"Ние имаме много ясно становище, важно за Балканите, относно Северна Македония и Албания - да им бъде дадена перспектива за влизане в ЕС. Ако не стане, това ще бъде тежък удар за народите от тези страни. Северна Македония като население е колкото София, колкото малък европейски град. Какъв риск е? Изведнъж показваме характер срещу тях, не съм съгласен", каза още Борисов. И отново призова за край на военните действия на Турция срещу Сирия.

"Винаги сме казвали- Ефенди, благодаря. За войната не могат да очакват подкрепа, там гинат хора. Не мога да имам никаква солидарност за война към никого, каквато и да е цената“, заяви премиерът. „За всичко друго сме ги подкрепяли, партньори сме в НАТО, комшии сме. Те ни пазят от мигрантската вълна“, посочи министър- председателят.

"Няма случай, в който да съм се изказал за военни действия. Най- гадното нещо е войната. Турция незабавно трябва да ги прекрати“, подчерта Бойко Борисов.

В отговор на въпрос дали България ще се присъедини към оръжейното ембарго срещу Турция, той обясни: „Мисля, че имаме износ за около 3 млн. Оръжията се изнасят за места, където има конфликти и такива, които се въоръжават. Ние оръжия нито за Франция, нито за Германия, нито за САЩ ще изнесем“.