Борисов: Подаваш оставка и излизаш!

Политика
08:44 - 20 Май 2019
1936
Борисов: Подаваш оставка и излизаш!

Оставките са нещо нормално, по-ненормално е да не си дават оставките. При нас стандартът е дали си зам.-председател, дали си зам.-министър, подаваш оставка и излизаш. На другите партии не им ли изкарахте същото, но при нас се дават оставки. Нашият има една къща за гости, а отсреща госпожата има 3. А той даде и оставка, и гаранцията си плати", каза премиерът Бойко Борисов пред Би Ти Ви, който бе в студиото заедно с водача на евролистата на ГЕРБ Мария Габриел.

"Изпратил съм Мария като Неделчева и така е записана и в телефона ми. Това, че после се е омъжила за чужденец, за мен не я променя. Тя си е наше момиче", каза Борисов и я поздрави за рождения й ден.

"В Костинброд помните ли какво направиха БСП, изведнъж експлозия, автобуси с двойни дъна. Те нямат друг шанс. В учебника на КГБ пише следното: „Най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в някаква комбинация”. ГЕРБ загуби 6% от „Костинброд“ и накрая се оказа, че няма фалшиви бюлетини. Това очакваме и четвъртък-петък се готвим за реакция. Виждате, че опитаха със злоба и жлъч, но не успяват. Ние имаме подготвена листа и затова опитват по друг начин. На дебата на водачите на листи се показва, че Мария Неделчева (Габриел) в пъти превъзхожда. Направеното от ГЕРБ няма алтернатива", каза още той.

"Силата на ГЕРБ са местните структури, връзка с хората и грижа за всяко населено място. Именно с това те привлякоха вниманието ми. Злоупотреби има навсякъде, важно е държавата да не ги замазва. ЕК ще продължи да следи какво се случва“, каза Мария Габриел, която беше в студиото с Борисов.

„В последния доклад на Европейската сметна палата, във връзка с докладваните опити за измами, България стои много добре пред страни като Холандия, Франция, Германия и Австрия. Когато вземем предвид злоупотребите спрямо общия брой получени евросредства отново сме в златната среда и изпреварваме държави като Италия, Франция и Унгария”, поясни Мария Габриел.

"Аз съм подавал оставка, когато е било нужно. Най-доброто място за живеене е Австрия и виждате там какво се случва. Разликата е, че там партньорите на Себастиан Курц са се издънили и затова е развалена коалицията и подаде оставка. При нас няма такава необходимост", каза Борисов.

"Програмата "Арахне" е приложена в България, това позволява прозрачност на еврофондовете", каза Габриел.