Борисов получи футболна топка от румънския Марадона

Премиерът и шефът на румънската Национал либерална партия Людовик Орбан говориха за инфраструктурата на Балканите

Новини
15:25 - 24 Юни 2019
1906
Борисов получи футболна топка от румънския Марадона

Лидерът на румънската Национал либерална партия Людовик Орбан подари на премиера Бойко Борисов футболна топка с автограф от живата легенда на румънския футбол Георге Хаджи. Двамата днес обсъдиха важни теми, сред които и инфраструктурния капацитет на Балканите. Орбан е в България по покана на министър-председателя.

Борисов и румънският му гост са се обединили около нуждата от надграждане на вече съществуващия инфраструктурен капацитет не само в България и Румъния, но и на Балканите. Според тях по-добрите транспортни връзки биха донесли редица удобства на гражданите, но също така и биха дали тласък на културния обмен и туризма в региона. 

Лидерите на ГЕРБ и НЛП са били категорични, че развитата инфраструктура в България, Румъния и другите балкански страни ще направи региона по-конкурентоспособен и атрактивен за чуждестранните инвеститори. Борисов и Орбан са говорили и за необходимостта от реализирането на различни проекти в сферата на регионалното развитие от двете страни на Дунав. 

Те са коментирали и предстоящия избор на председатели на европейските институции и водените в момента консултации. Людовик Орбан е поздравил председателя на ГЕРБ за отличния резултат на партията на европейските избори. Румънецът е честитил 60-годишния юбилей на Борисов, като е предал специалните поздрави на румънския президент Клаус Йоханис - също роден на 13 юни 1959 г.