Борисов: Премиер си имаме, мисля, че по-добър от мен няма

Лидерът на ГЕРБ се сравни с Меси

Новини
10:40 - 04 Декември 2022
4897
Борисов: Премиер си имаме, мисля, че по-добър от мен няма

Румъния не ни е виновна, премиерът на Холандия е прав - в момента границата е разграден двор. Животът го казва - над 75 000 мигранти има в Австрия. Канцлерът казва - откъде дойдоха? А знаете, че те като отидат в центровете там, казват откъде са минали. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Единственият изход от ситуацията според него е съставянето на редовно правителство.

"Ясно е, че партиите и лидерите са много възпалени, с изключение на нас. Ние рязко даваме назад и ще правим декларации срещу Холандия. Това е един от най-големите донори в Съюза, нормално е като дават парите на такива като нас, да искат ред законност и справедливост и да се пази външната граница", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов е убеден, че правителство може да има с първия, втория и третия мандат, но "трябва воля и ясни правила".

"Премиер си имаме, мисля, че по-добър от мен няма. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто за стабилност и разбирателство. Още не е узрял политическият ни елит. Вторият вариант е все пак да излъчим премиер, който да мине...

Можещ, знаещ и гарантиращ, че ще ви изведе от кризата - това съм аз.

Или друг премиер, който да им даде възможност да не се обвързват с нас така. Той да може да подпише един морален документ с другите партии, с който да излезе пред парламента и да минем зимата. Всичко останало е див популизъм", заяви Борисов.. 

"И Меси е на 31 години, но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз", коментира лидерът на ГЕРБ.

Прогнозата му е, че ако не се състави правителство, последствията ще са непоправими.

"Нас ще ни откъснат като котва от Шенген и ще ни оставят като буфер за бежанците", добави лидерът на ГЕРБ.

Вероятно в неделя следобед ще решим на кого в понеделник президентът ще връчи папката с първия мандат. Това заяви по-рано днес в студиото на „Събуди се” депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който посочи, че Изпълнителната комисия на партията ще проведе заседание, на което ще се вземе окончателното решение.

„Моето лично мнение е, че ако искаме да нормализираме политическата система, трябва да подхождаме логично. Каква е логиката?

Като имаме първа политическа сила, обикновено лидерът на партията става премиер. Бойко Борисов, смятам, че трябва да бъде номиниран”, посочи той.

По думите му, ако изключим всички фикции и фиксации, на които сме жертва през последните години, партията, която спечели вота – предлага лидера си, сформира коалиция. „Това е нормалната практика във всички демократични държави”.

Преди него и Владислав Горанов тази сутрин каза, че Борисов е най-подготвеният и най-добре приет български политик в Европа. "Правителство с премиер Десислава Атанасова най-вероятно няма да видим, ние премиер си имаме, той се казва Бойко Борисов", заяви в интервю за бТВ бившият финансов министър в правителството на ГЕРБ