Борисов си спомни опита като пожарникар: Колко изгорели съм гледал...(ВИДЕО)

Премиерът огледа новото оборудване на Клиниката по изгаряния в "Пирогов"

Новини
12:42 - 29 Октомври 2019
2394
Борисов си спомни опита като пожарникар: Колко изгорели съм гледал...(ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов си спомни миналото си като пожарникар при посещението си в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия към "Пирогов". Министър-председателят огледа операционна зала с модерно оборудване. 

"Колко изгорели съм гледал... Колко съм спасявал... Миличките.. Ей сега пожарът на Рила го овладяха. Най-страшно бе в тъмното - не знаеш вътре дали има хора, или не", каза Борисов, спомняйки си опита като пожарникар.

Министър-председателят огледа подробно всичко - и операционните зали, и Детското отделение, и стаите за почивка. Той одобри всичко направено. 

"И таван, и дограми, и радиатори - всичко", отбеляза, доволен, Борисов. Клиниката по изгаряния замени старото оборудване със съвременна техника, след като кабинетът отпусна нужните средства. 

Сградата е строена през 1976 г. От тогава не са се сменяли дори плочки, и дограми. 43 години не е имало обновяване на сградата. Всичко е било амортизирано, дори да е било добро за времето си.

Детското отделение е с картинки и апликации по стените, за да се чувстват малките пациенти по-уютно и спокойно.

"Докторе, справил си се прекрасно", каза Борисов, за ремонтираните три етажа и обеща, че ще продължи да помага с каквото е нужно. 

Премиерът каза, че ще изпрати Владислав Горанов, за да може да се планират допълнителни пари в бюджета.