Борисов: Това, което се случва в Словакия, в България можеше да стане преди три години

Разединението в обществото вече взима застрашителни размери, предупреди лидерът на ГЕРБ

Новини
19:30 - 17 Май 2024
8544
Борисов: Това, което се случва в Словакия, в България можеше да стане преди три години

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов участва в предизборна среща със симпатизанти на партията в Хасково. На сцената бяха поканени водачите на листата на ГЕРБ в Хасково.

Евродепутатът Ева Майдел изтъкна, че от Брюксел много добре се виждат игрите с бюджета, също и неусвоените ни средства по Плана за възстановяване и устойчивост. Тя подчерта, че ГЕРБ ще търси отговорност за евросредствата, които ни се полагат.

Делян Добрев, който е и водачът на листата, изтъкна че се гордее, че първи са извикали: „Дръжте крадеца!“ По думите му сме свидетели на редица провали в управлението и даде пример с инфлацията. „На 9-ти юни трябва да викаме Неволята. Те тук никога не са печелили избори. Ние не обещаваме мечти, не ви продаваме илюзии, не живеем на крилата на облаците от пици от кристали“, подчерта той.

Думата бе дадена на лидера на ГЕРБ.

„С цялото си уважение се отнасям към медиите. Но просто всички сме хора, имаме нашите пристрастия и не бива да прекаляваме с тях. Слушаме от един-два дена, че едва ли не вината е на премиера Фицо, че някой отишъл да го застреля. Това не е гангстерскса война, както е във Франция, която е в Шенген, в еврозоната. Ние казваме - това е недопустимо!

Да стреляш по човек, който и да е той.

И тук съм длъжен да обясня пред твоите колеги и приятели защо преди 11-12 месеца направихме т.нар. сглобка. Защото от омразата, която се насади в българите, нищо добро не очаква тази държава. Нищо! От една средноевропейска държава, водеща на Балканите, в момента ние изглеждаме отвратително отвсякъде.

Това, което сега се случва в Словакия в България можеше да стане преди три години.

Всъщност „Промяната“ е връщане назад, не е нищо прогресивно. Трябваше да ги оставим да покажат, че действително са аматьори в управлението“, обясни Бойко Борисов.

Той припомни, че 15 милиарда са стояли три години: "Ако това беше по наше време - майка ни жална по сутрешните блокове. Сега - нищо. В същото време - всяка седмица по 500 милиона заеми. Парите стоят без лихва, наши пари, определени от Европа за ковид кризата.

Другите държави ги похарчиха, забравиха за тях, тръгнаха напред.

Но това не е тема. Отива човек от ГЕРБ в сутрешен блок, те му казват - ами те казаха колегите, че заради вас няма план. Ама прочетете малко. Преди три години внесохме Плана за възстановяване. Имаше пълно мнозинство в правителството на Кирил Петков и Асен Василев. Защо не приеха всичко?! Това време ни трябваше, за да може българите да се убедят", заяви Борисов.

"Добре че в Хасково имате кмет, който не се крие, защото нашият се крие.

Има само едно участие. За две-три седмици съсипа един град. Няма къде да се паркира", отбеляза още той.