Борисов в парламента за толсистемата утре

Депутатите изслушват премиера утре, защото днес е в чужбина

Новини
10:06 - 26 Февруари 2020
2082
Борисов в парламента за толсистемата утре

Парламенът ще изслуша министър-председателя Бойко Борисов за хаоса в толсистемата утре, решиха депутатите. Народните избраници приеха искането на БСП от втория опит.

По предложение на ГЕРБ в пленарна зала ще бъдат изслушани и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, както и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/- Георги Терзийски и проф. Олег Попов, член на УС на АПИ.

Изслушването на премиера ще бъде първа точка утре. Идеята на левицата представи народният представител Георги Свиленски. Изслушването трябваше да е първа точка за днес, но тъй като Борисов е в Александруполис, това ще стане утре.

При първото гласуване на предложението на левицата, то бе отхвърлено от Пленарната зала, след което при прегласуване по предложение на депутата Филип Попов, то бе прието със 105 гласа "за", 76 "против" и 24 въздържали се.

От ГЕРБ предложиха, освен Борисов, в Пленарната зала да бъдат изслушани още и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и ръководството на АПИ. Предложението бе прието със 135 гласа "за", 59 "против" и петима въздържали се.

В програмата за днес се предвижда депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, както и първите четения на промени в Закона за опазване на околната среда, на Закона за закрила и развитие на културата и на Законопроект за Националния институт по метеорология и хидрология.