Борисов в Сеул: Дадохме оферта за завод на "Хюндай", чакаме отговор

"България е известна със заводите си в автомобилостроенето", изтъкна премиерът

Новини
11:49 - 25 Септември 2019
2747
Борисов в Сеул: Дадохме оферта за завод на "Хюндай", чакаме отговор

"Ние дадохме офертата си на Хюндай, те казаха какво търсят и чакаме решение на борда на компанията дали ще инвестират в завод в България", обяви в Сеул премиерът Бойко Борисов. В корейската столица той имаше специални срещи с фирмата-гигант и посети и развойния център на компанията, където се създават новите модели.

Министър-председателят обаче каза, че "не е възпитано" да коментира повече по темата, преди фирмата да вземе решение. 

Продължават преговорите и за завод на "Фолксваген".

Борисов изтъкна предимствата на страната ни за подобна инвестиция. 

"България е известна със заводите си в автомобилостроенето. Продължаващите ни с "Фолксваген" преговори са се чули навсякъде по света. България е прекрасна дестинация с много добри възможности и качество. Както "Фолксваген", така и всички големи компании освен изпълнителната им власт, имат бордове на директорите и стоят много сериозно хора и никак не е добре да проявяваш лошо възпитание като някои политици в България - да се изтъкваш", коментира той.

Борисов направи и малка демонстрация на уменията си по бойни изкуства и стана ясно, че е бил награден 9-и дан по таекуондо.

Ние дойдохме, дадохме си нашите оферти, ако накрая се харесаме и е взаимно изгодно -  ние и сега правим доста неща за "Хюндай". Много добре познават България и интересът им е голям. Над 250 завода имат във всякакви области и "Дел", и "Хюндай", каза Борисов.

Не само в машиностроението, в туризма, спа туризма, минералните води. Трябваше да покажем, че продължаваме да имаме интерес по отношение на касооборотите, защото те растат. Целият завод за иновации беше със знамена български, надпис кого чакат и на полицейските коли - българско знаме. Така че да бъдем търпеливи, нещата ще станат, каза още Борисов относно интереса на Южна Корея към България.