Борисов за главсека на президента: Митко, келеш такъв, ще привиква прокурорите!

Премиерът се ядоса за есемесите на Димитър Стоянов, с които кани Гешев на "Дондуков" 2

Новини
14:47 - 04 Февруари 2020
7643
Борисов за главсека на президента: Митко, келеш такъв, ще привиква прокурорите!

"Един Митко, келеш такъв, ще привиква прокурорите!" Тази гневна реплика премиерът Борисов отправи по повод изпратените от главния секретар на президента Димитър Стоянов СМС-и, с които той иска да покани главния прокурор Иван Гешев на разговор при президента. 

"Проблемът му не е с правителството. Нито искам да слушам, нито искам да участвам. Днес го слушам и главния му секретар. Този келеш Митко ще ми дава оценка. За един мой СМС до ВСС, за който ме направихте на луда калинка тогава и се обяснявах толкова много, а той сега си привиква прокурорите в президентството", обяви министър-председателят.

В отговор на обявеното президента Радев сваляне на доверието от кабинета, премиерът разкри, че днес в 11 часа е подписал предложение, изпратено от същия този Митко, с което президентската институция кани министър Караниколов за тяхно събитие. "Е, как хем сваляш доверието от правителството, хем каниш министър от това правителство заедно с теб?", попита риторично Борисов.

Премиерът отсече, че не се страхува от сформирането на партия от президента. "Не се боя от партия на президента. Напротив. Изборите са най-честния начин. Да се яви на избори. Нямаме пресечни точки с президента. Аз не съм направил нищо днес. Попитайте го него. Аз днес съм сложил подпис под молба от президента за участието на министри в един форум. За него е по-удобно да отклони атаката към нас, защото ние сме беззащитни. Явно иска да отклони вниманието от това, което са вършили. Изказването му е чисто политическо. Заявка за партия може да е, може да е търсене на враг, не знам."

"Нямам какво да обсъждам с него скандала с руските шпиони. Това е работа на службите. На мен ми е работа да построя този водопровод, АМ "Хемус", "Балкански поток", АЕЦ "Белене". Това е моята работа. Той говорил за боклука и водната криза. За 3 месеца, докато имаше служебен кабинет, говори и работеше само за покупката на "Грипен". Нищо друго не е направил. Нито за боклук, нито за водни кризи. Виждате, цял министър е в ареста заради тези проблеми. Ако ни покани на КСНС, ще ходим, ако не ни покани, няма да ходим. Радев е един ясен разединител на нацията. Ясно и категорично съм му заявил, че няма да се кандидатирам за президент", повтори премиерът.