Борисов за изборите : Щом волята на народа е машини, в хора на подкрепящите сме

Новини
10:54 - 12 Февруари 2020
2313
Борисов за изборите: Щом волята на народа е машини, в хора на подкрепящите сме

Ние сме "за" машинното гласуване, днес приемаме точката и се включваме в общия хор на подкрепящите. Не съм убеден, че с това ще се реши нещо, но нека Томислав Дончев и ЦИК да го направят. Това заяви Бойко Борисов преди заседанието на Министерския съвет. Стана ясно, че кабинетът и ЦИК ще купят 15 000 устройства за гласуване за следващите парламентарни избори.  
 
"Предлагам да приемем точката, да похарчим няколко десетки милиона и да видим какви ще са резултатите. Не искам върху правителството да тегне каквото и да е съмнение, че не желаем", каза премиерът.
 
Вицепремиерът Томислав Дончев пък увери, че вече се работи по въпроса. Той обеща на следващите парламентарни избори всяка избирателна секция да има машина за гласуване.

Принципно обаче трябва да се реши кой от съществуващите три типа машини да бъде ползван. Глупаво е да се поддържат две паралелни системи, това прави изборите скъпи, обясни Дончев.
 
"Щом волята на народа и партиите е машини, то се въвеждат машини. Включваме се в общия хор на подкрепящите", добави Борисов.