Борисов за снимките: Негодници ме удариха с компромат, оставаше да ми сложат и едно малко момче (НА ЖИВО)

Актуални новини
17:00 - 17 Юни 2020 (обновена)
10561
Борисов за снимките: Негодници ме удариха с компромат, оставаше да ми сложат и едно малко момче (НА ЖИВО)

"Нашите политически противници днес удариха дъното. То не бяха тоалетни, спални, манипулации. По-скоро въпросът е защо и защо сега се прави, а не преди изборите." Това заяви премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция в централата на ГЕРБ, няколко часа след пуснатите скандални снимки от сайта "Афера". Те са от спалнята на министър-председателя в държавната резиденция в Бояна. На една от тях Борисов е заснет да спи в леглото си. На брифинга присъства цялото ръководство на ГЕРБ, ключови министри, парламентарният шеф Цвета Караянчева и депутати. 

"В учебниците на КГБ, когато създадеш компромат, трябва да отвратиш този, който го гледа. С тези снимки показват, че това е нагласено, и то преди година е гласено, по време на Евроизборите. Дали съпартийци са го правили, оставям на прокуратурата да реши", уточни Борисов. "Остава да ни смачкат психически, а после и физически", възмути се той. 

"Оставаше и едно малко момче до мене да сложат", вметна саркастично премиерът. "Негодници такива!", разгневи се Борисов на авторите на компромата.

"Сега ще си направя много изводи и въобще как ще спя. Дали въобще ще остана сам и ще ползвам тези услуги (визира охраната от НСО)", сподели премиерът. "А защо свалиха тази снимка, на която спя? От днес ще спя с пистолет", зарече се той. "20-30 години в спалнята ми нищо не е променяно. Може да са били там и преди. Ако искаш да държиш нещо, има каса. Как звучи, злато, евра, ужас, отвратително... В КГБ казват да подбереш истини. Нали съм най-пазен, защо ми е пистолет до главата!", сподели премиерът.     

Борисов напомни, че юли е важен месец. "Очакваме да отпадне механизмът, България върви уверено към банковия съюз и еврозоната", обясни напредъкът на страната премиерът, като заключи, че тъкмо по тази причина го удрят с компромати.  

И попита:""Кога станах неугоден? Когато извадихме България от една орбита и я пратихме директно в истинската евроатлантическа общност. България единствена се справи в ЕС с миграционната криза. Запазихме българите, България от това, което се случи в целия ЕС.", припомни Борисов. 

"В България продължаваме да получаваме писма от колеги как се справихме с коронавируса. Ползвахме не само уменията на нашия щаб, но и на експертния съвет, успяхме да прекараме през епидемията държавата най-добре", върна се към извънредната ситуация Борисов.

Министър-председателят разказа, че днес е разговарял с председателя на ЕС Шарл Мишел, България да получи може би най-много пари. Заявих, че като най-бедни и изостанали ни трябват парите за кохезията, зелената сделка. Говорих и с премиера на Бавария, сподели премиерът. 

"Тук колко хора са ме видяли от 20 години да пия, как ще говоря завалено? И много заплахи идват от държавния глава. За да не е само той в калта, дайте да ме вкарате и мен. Юли месец е много важен. Нито ще ме откажат, нито ще спра. След юли да правят каквото си искат. Страшно ги притеснява. Как да го предотвратим - с компромат. Гол премиер спи. Това ли е демокрацията. Наричат ни хунта, наричат ни диктатори. Ние сме жертва, не сме инициатори. За кой друг излезе? Чия друга спалня е интересната? Пускайте повече, даже не знам защо са ме снимали завит, да ме снимат гол. По-добре да ме бяха снимали гол. Банкя в тоалетната ме записаха, сега в спалнята. Бенатова е жива и здрава, дойде снима, прави интервю там, всички знаят какво има. По 4-5 часа ми се случва да спя. Да пуснат компромат с Цвета, тя знае колко я обичам и уважавам, тя е тук до мен. Тя е от малкото, които се карат с мен", влезе в детайли  Борисов. 

Премиерът отново се върна към причините за атаката срещу него. 

"Строи се на макс. Кое наложи тази ярост. След няколко месеца идват избори. Някой иска служебно правителство - защо? 1 млрд. щяха да се насочат в друга посока. Това е явно целта на днешното занятие. Моят заместник напуснал с мотиви. Желая му успех. До вчера викаше, че ГЕРБ е най-силната партия. Компромати са правени преди европейските избори", отсече премиерът.

"Нали съм най-пазен? Аз съм свободен човек, като всеки нормален човек имам живот. Не съм стерилен, само пред камера да говоря, да се ядосвам", разгневи се Борисов. И се пошегува:"Имам право да си легна и сладко да си спинкам." 

Знам какво ще последва - на мен ще ми бъде образувана проверка. Това, което вълнува хората, трябва да се провери, увери премиерът журналистите. Това показва, че е демокрация, очерта премиерът. Ако сме хунта, защо ми задавате толкова въпроси?, попита репортерите премиерът. 

"Децата ми се притесняват, внуците, звънят ми: Жив ли си. Аз като всеки човек имам живот. Аз не съм стерилен само да седя пред камера и да говоря. Като се ядосам говоря, после прегърна я, целуна я", заяви премиерът, след което прегърна Цвета Караянчева. 

"Виждате какъв ресурс се изсипа срещу нас. Само се цитира едната страна - Божков. А неговите сътрудници? Мислите, че години наред не са знаели, че излизат пари от касата ли? Целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат и физически. От никой няма да се уплаша. Притеснен съм, защото когато спя съм беззащитен. Притеснен съм, защото дали ще ползвам тези услуги изобщо. Как ще ме снимат как спя. Може да са ме записали как хъркам, не знам дали хъркам. Ами ако се бях развил? Това ли искахме, това ли е демокрацията? Нямам ли право да си легна?", афектира се премиерът. 

За служителите на НСО, Борисов заяви: "В НСО работят много честни момчета. Има големи професионалисти,  познавам някои от тях 10-15 години. Ако някой е с много пари, може да ги пробие. Може да са пробили някой, то е достатъчно само да отвориш вратата и да щракнеш. Не съм мислил ще търся ли нова охрана. Искам през юли в Брюксел да защитя парите на България. Въпреки че се опитват да ме маскарят, те ме познават. Партията и хората са зад мен. Правим неща, които десетилетия ще останат. Дядо ми казваше: "Не прави това, което не искаш да ти правят. Опонентите ми правят едно и също. Аз няма да живея в параноя. Няма да кажа: Я си оставете телефоните. Това ли е демокрацията?", заяви премиерът.    

"Аз няма да живея в параноя. Няма да ме принудят да живея в страх и да се гърча пред някого. Не съм се гърчил пред никого. Каквото ми е писано. Сладко спинкам.", заключи Борисов, а съпартийците му го аплодираха.