Борнемут оскуба "лебедите"

"Черешките" продължават напред за Купата на ФА

Спорт
11:38 - 26 Януари 2024
1960
Борнемут оскуба "лебедите"

Борнемут разнебити с 5:0 у дома Суонзи и се класира за 1/8-финалите на ФА Къп. „Лебедите“ капитулираха още преди почивката, когато инкасираха и петте попадения. За техен късмет домакините намалиха оборотите през вторите 45 минути и резултатът остана непроменен.

„Черешите“ влязоха чудесно в мача и поведоха още в 7-ата минута. Дейвид Брукс изпълни пряк свободен удар. Уелсецът центрира топката меко в наказателното поле на Суонзи. Лойд Кели беше изпуснат от защитниците и с удар от въздуха порази целта.

Гостите бяха пратени в нокдаун в 10-ата минута, когато Борнемут удвои преднината си. Брукс отново асистира, а Алекс Скот реализира за 2:0.

Резултатът стана класически в полза на домакините четвърт час след началото. Луис Синистера беше изведен в наказателното поле и от чиста позиция не пропусна да се разпише. Головият пас бе дело на Скот.

До почивката Суонзи получи още два безответни гола. В 35-ата минута дойде моментът за Брукс да запише името си сред голмайсторите. В самия край на първата част Доминик Соланке също се разписа, възползвайки се от подаване на Синистера.

След почивката Борнемут определено намали оборотите и пестеше сили. Суонзи тотално беше обезверен и по никакъв начин не съумя да върне интригата в мача. Той се доиграваше.

В края на редовното време Борнемут пропусна два страхотни шанса да направи победата си по-убедителна. С пропуски се отчетоха Кийфър Мур и Милош Керкез.