Борусия Д се измъчи с Падерборн, Груев и Вердер продължават напред за Купата

Спорт
11:22 - 03 Февруари 2021
1613
Борусия Д се измъчи с Падерборн, Груев и Вердер продължават напред за Купата

Борусия Дортмунд се нуждаеше от продължения, но все пак продължава напред за Купата на Германия след успех с 3:2 над Падерборн.

Домакините поведоха още в 7-ата минута. Тогава Емре Джан даде преднина на вестфалци с гол от воле. В 16-ата минута Джейдън Санчо удвои аванса на домакините, след като бе намерен с хубав пас в наказателното поле и с насочи топката в средата на вратата.

Десет минути преди края на срещата Падерборн се върна в мача. Юлиан Юстван върна един гол за гостите с изстрел от границата на наказателното поле.

В петата минута на добавеното време Ерлинг Халанд завърши контраатака на вестфалзи с гол във вратата на гостите, но ВАР не зачете попадението му заради нарушение, което доведе до дузпа за Падерборн. Зад топката застана Принс Овусу, който я прати в долния десен ъгъл за 2:2.

Още в началото на продълженията Ерлинг Холанд оформи крайното 3:2, преминавайки покрай няколко защитници на Падерборн, норвежецът се разписа от близка дистанция.

В другата късна среща Вердер Бремен победи с 2:0 Гройтер Фюрт. Българският полузащитник Илия Груев-младши се появи на терена в добавеното време, записвайки третото си участие за тима.