Борусия Дортмунд инкасира два гола, но наниза четири във вратата на Унион Берлин

Две попадения за жълто-черните отбеляза Ерлинг Холанд, едното изключително красиво

Спорт
11:32 - 20 Септември 2021
1327
Борусия Дортмунд инкасира два гола, но наниза четири във вратата на Унион Берлин

Борусия Дортмунд спечели с 4:2 домакинството си на Унион Берлин от 5-ия кръг на Бундеслигата. Два гола отбеляза Ерлинг Холанд, веднъж се разписа Рафаел Герейро, а Марвин Фридрих си вкара автогол. За берлинчани точни бяха Макс Крузе и Андреас Фогълзамер.

След успеха „жълто-черните“ са на третото място с 12 точки и голова разлика 17:11. Унион е на осмата позиция с едва 6 пункта.

Борусия Дормунд изигра силно първо полувреме, след което имаше аванс от два чисти гола. В 10-ата минута домакините поведоха с гола на Рафаел Герейро, който отбеляза с удар от границата на наказателното поле.

Четвърт час игра по-късно Ерлинг Холанд удвои аванс на Борусия. Той засече центриране в наказателното поле и от чиста позиция нямаше как да пропусне.

В 52-рата минута преднината на вестфалците набъбна до 3:0, след като Марвин Фридрих неволно порази собствената си врата.

Сякаш Борусия си помисли, че е направил достатъчно, за да си гарантира пълния комплект от точки. Това обаче не бе така, защото Унион Берлин съумя в рамките на няколко минути да възстанови интригата.

В 57-ата минута Макс Крузе намали изоставането на столичани с точно изпълнена дузпа. Десет минути по-късно домакините поискаха 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Марко Ройс, но такъв не бе отсъден.

Така се стигна до 81-вата минута, когато Андреас Фогълзамер засече центриране от ъглов удар и с глава вкара за 2:3. Унион Берлин повярва, че има шанс да се добере поне до точката, но много бързо надеждата у берлинчани се изпари. В 83-тата минута Ерлинг Холанд вкара втория си гол в мача, с който сложи точката на спора.

Три минути по-късно берлинчани извадиха късмет, че не получиха пети гол, защото топката срещна гредата след удара на Марко Ройс от фал.

До последния съдийски сигнал резултатът се запази непроменен – 4:2 в полза на Борусия, който се поздрави с крайния успех.