Борусия Дортмунд на 1/8-финал след очаквах хикс с Лацио

Спорт
08:13 - 03 Декември 2020
1222
Борусия Дортмунд на 1/8-финал след очаквах хикс с Лацио

Борусия Дортмунд се класира за 1/8-финалите на Шампионска лига, след като направи равенство 1:1 в мач от петия кръг на груповата фаза срещу Лацио. Вестфалци поведоха в резултата с попадение на Рафаел Гереро, но "орлите" стигнаха до точката благодарение на точно изпълнена дузпа от Чиро Имобиле.

В началото на срещата двата тима създадоха по няколко опасни ситуации пред съперниковата врата, но така и не успяха да стигнат до попаение. В 20-ата минута Анхел Кореа бе много близо до гол, но ударът му бе отразен от стража Борусия Роман Бюрки. В 30-ата "вестфалци" отговориха с много опасен изстрел на Марко Ройс, който обаче мина покрай гредата. В 44-ата минута Борусия поведе. Рафаел Гереро се оказа най-съобразителен след центриране в наказателното поле и с удар по земята направи резултата 1:0.

След почивката картината на терена се запази, като двата тима опитваха да се излъжат, но така и не успяха да го сторят. В 65-ата минута Лацио получи право да изпълни дузпа. Нико Шулц свали играч на "орлите" в наказателното поле и след консултация с ВАР съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Чиро Имобиле, който с точен удар възстанови равенството в мача.

До края на срещата двата тима намалиха оборотите и в крайна сметка поделиха точките. По този начин Борусия има 10 в актива си и е лидер в класирането. Лацио са втори с 9 точки. Трети е тимът на Брюж със седем, след като в другия двубой от групата победи Зенит с 3:0. Руският отбор е последен с 1 точка в актива си.