Борусия Дортмунд нашамари ПСЖ в исторически за Хааланд мач (ВИДЕО)

Немският тим спечели с 2:1 домакинството си в първата среща между двата отбора от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига

Спорт
08:12 - 19 Февруари 2020
5014
Борусия Дортмунд нашамари ПСЖ в исторически за Хааланд мач (ВИДЕО)

Младият талант Ерлинг Хааланд доказа, че струва всеки цент, даден за него от Борусия Дортмунд. Немският отбор спечели с 2:1 домакинството си от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу многомилионната селекция на ПСЖ.

Така остана всичко да бъде решено на реванша в Париж на 11 март.

През първото полувреме нямаше много вълнуващи събития, като всичко се случи през втората част.

В 69-ата минута Ерлинг Хааланд изведе домакините напред. Той успешно пое отбита топка с прецизен удар я изпрати във вратата на Навас, който този път нямаше какво да стори.

С попадението си роденият в Лийдс норвежец стана първият футболист на Дортмунд, който вкарва в своя дебют с жълто-черния екип на три фронта - в Бундеслигата, Купата на Германия и Шампионската лига.

Младокът Ерлинг се превърна и в първият тийнейджър с 10 попадения в една кампания на турнира.

Оборотите се покачиха и в 75-ата минута Килиан Мбапе адресира перфектен пас към Неймар, който плъзна топката в празната врата и възстанови равенството, връщайки надеждите на парижани.

Малко по-късно Хааланд отбеляза своя гол №11 за "жълто-черните" и донесе победата на Борусия. Хааланд бе на друго мнение, тъй като само 2 минути по-късно се разписа отново. Фамозният удар на 19-годишният футболист попадна в горния десен ъгъл на изненадания Навас и върна предимството на Борусия.

В 86-ата минута Хакими пропусна да успокои феновете на Борусия, удвоявайки аванса на Борусия, но смелият му удар премина покрай вратата.

Парижани не се отказаха и до последно търсеха ново изравнително попадение. В добавеното време Тиаго Силва засече топката от корнер, но ударът му с глава бе неточен и не доведе до изненади.