Борусия Дортмунд не прости на Бешикташ в Шампионска лига

Спорт
11:43 - 16 Септември 2021
1201
Борусия Дортмунд не прости на Бешикташ в Шампионска лига

Борусия Дортмунд започна с победа участието си в груповата фаза на Шампионска лига. В основата на успеха на германския отбор се оказа младия суперталант Джъд Белингам, който отбеляза гол и направи асистенция при победата с 2:1 като гост на Бешикташ на „Водафон Парк“ в мач от група „С“.

Бешикташ започна самоуверено мача и още в 6-ата минута се наложи Грегор Кобел да се намесва и да отразява удара на Миши Батшуай.

Борусия Дортмунд поведе в 20-ата минута след първата по-сериозна атака по посока на вратата на Бешикташ. Тома Мюние пусна много добър пас към Джъд Белингам, който прати топката във вратата на Ерсин Дестаноглу, прокарвайки я между краката му.

Борусия Дортмунд направи много сериозен пропуск в 27-ата минута, когато Ерлинг Холанд получи пас на празна врата, но стреля над напречната греда в аут.

Минута по-късно се наложи Ерсин Дестаноглу да се намесва решаващо и да отразява удар на Марко Ройс.

В добавеното време на първата част Борусия Дортмунд реализира втори гол, когато Джъд Белингам направи добър пробив и нахлу в наказателното поле на Бешикташ, след което подаде към Ерлинг Холанд, който този път не пропусна да прати топката в опразнената врата.

Джъд Белингам отправи много опасен удар в 67-ата минута, но Ерсин се намеси и спаси.

Батшуай пропусна най-добрата възможност за Бешикташ в 68-ата минута, когато бе изведен сам срещи Грегор Кобел, но вратарят на Борусия успя да спаси.

Ерсин Дестаноглу направи страхотно спасяване в 71-ата минута, отразявайки удара на Ерлинг Холанд.

Футболистите на Бешикташ имаха претенции за дузпа в 74-ата минута, които останаха без последствия.

Играчите на Борусия Дортмунд на свой ред искаха дузпа в 81-ата минута, но съдията Матеу Лаос подмина ситуацията.

Тома Мюние можеше да вкара трети гол в 90-ата минута, но Ерсин се намеси решаващо и спаси.

Много голям пропуск бе направен от Ансгар Кнауф във втората минута на добавеното време на двубоя. Той бе изведен на празна врата, но разтресе напречната греда на вратата на Бешикташ.

Бешикташ намали своя пасив в четвъртата минута на добавеното време на срещата, когато Миралем Пянич центрира от фал в наказателното поле на Борусия, където Франсиско Монтеро бе изпусна и с глава вкара топката във вратата на Кобел.

В следващия си мач от групата Борусия Дортмунд е домакин на Спортинг Лисабон, а Бешикташ гостува на Аякс.