Борусия Дортмунд попиля Фрайбург

Ерлинг Холанд и Тома Мюние отказаха гостите още преди почивката

Спорт
09:00 - 15 Януари 2022
2354
Борусия Дортмунд попиля Фрайбург

Борусия Дортмунд победи с 5:1 Фрайбург в мач от 19-ия кръг на Бундеслигата. „Жълто-черните“ изиграха силен мач и напълно заслужено стигнаха до крайния успех. Още преди почивката на два пъти се разписа Тома Мюние, а едно попадение добави Ерлинг Холанд.

Фрайбург намери сили да реализира, но още един гол на норвежеца плюс гол на Махмуд Дауд оформиха крайния резултат.

За Борусия победата беше от голямо значение, за да не остане в гонитбата с лидера Байерн. Баварците все още имат комфортен аванс от три точки и мач по-малко. Утре те гостуват на Кьолн.

В същото време след поражението Фрайбург по всяка вероятност ще загуби четвъртото си място в подреждането.

Домакините влязоха по-добре в мача и поведоха четвърт час след първия съдийски сигнал. Тома Мюние засече с глава центриране от ъглов удар и матира Бенямин Упхоф.

В 29-ата минута Дортмунд удвои преднината си. Отново защитата на Фрайбург се пропука след центриране от статично положение и отново Мюние беше изпуснатият. Десният краен бранител скочи във вратарското поле и насочи топката в мрежата за 2:0.

Гостите бяха шокирани от развоя на мача, а „жълто-черните“ не спираха с атаките. След пропуски на Дауд и Рафаел Герейро, Ерлинг Холанд направи резултата класически секунди преди края на първата част. Норвежецът беше изведен в наказателното поле от Джуд Белингам. С майсторско първо докосване той преодоля защитник и с левия крак вкара.

След почивката се усети лек импулс в играта на Фрайбург. В 61-вата минута гостите върнаха един от головете. Грегор Кобел успя да отрази опасен удар на Роланд Шалай. Швейцарският вратар обаче беше безпомощен при добавката на Ермедин Демирович.

Много бързо Борусия си върна комфортния аванс от три гола. Това стана факт в 75-ата минута, когато Холанд вкара втория си гол в мача. Той беше изведен от Махмуд Дауд, който на свой ред в 86-ата минута оформи крайния резултат.

В следващия кръг от германския шампионат Борусия гостува на Хофенхайм, докато Фрайбург приема Щутгарт.