Борусия Дортмунд попиля Вердер след обрат

Бременските музиканти регистрираха пета поредна загуба в Бундеслигата

Спорт
09:54 - 19 Април 2021
2568
Борусия Дортмунд попиля Вердер след обрат

Борусия Дортмунд спечели с 4:1 у дома срещу Ведер Бремен в среща от 29-ия кръг на Бундеслигата. Гостите поведоха с гола на Милот Рашица, но „жълто-черните“ обърнаха още преди почивката. На два пъти се разписа Ерлинг Холанд, а едно попадение добави Джовани Рейна. Малко преди последния съдийски сигнал крайният резултат оформи Мат Хумелс.

След изкования успех Дортмунд е пети с 49 точки, докато „бременските музиканти“ са 13-и с 30 пункта. За Вердер днешното поражение бе пето поредно в първенството. Поне засега тимът може да е спокоен за мястото си в елита, тъй като е на 4 точки от зоната на изпадащите.

Гостите се възползваха от първата си по-добра възможност в срещата и поведоха. Милот Рашица овладя топката и с хубав удар по земя реализира за 1:0.

Борусия бързо се окопити и възстанови равенството в 29-ата минута. Джовани Рейна шутира мощно от границата на наказателното поле и матира противниковия вратар Марвин Хитц.

Три минути по-късно домакините получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Кевин Мьохвалд. Зад топката застана Холанд, който не сбърка – 2:1.

Само четири минути по-късно Холнад удвои головата си сметка и даде комфортен аванс на Дортмунд от два гола.

След почивката вестфалците продължаваха да контролират случващото се на терена и напълно заслужено направиха победата си още по-убедителна. След пропуски на Холанд, Марко Орйс и Джовани Рейна, в 87-ата минута Матс Хумелс засече с глава центриране от ъглов удар и вкара за 4:1. Това бе и последната по-любопитна ситуация в мача.

В следващия кръг от Буднеслигата Дортмунд посреща Унион Берлин, докато Вердер се изправя срещу Майнц в опит да спре негативната си серия в шампионата.