Борусия Мьонхенгладбах и Санкт Паули продължават напред за купата

Спорт
12:03 - 06 Декември 2023
1123
Борусия Мьонхенгладбах и Санкт Паули продължават напред за купата

Елитният Борусия (Мьонхенгладбах) и втородивизионният Санкт Паули се класираха за четвъртфиналите за купата на Германия.

Борусия постигна много трудна домакинска победа с 1:0 над Волфсбург след продължение. Единственото попадение в срещата реализира Куадио Коне, който се разписа в 120-ата минута.

Коне, който се появи като смяна, засече центриране на друга резерва - Флориан Нойхаус, за да донесе успеха на трикратните носители на трофея, точно преди да настъпи моментът за изпълнение на дузпи.

Гостите от Волфсбург могат много да съжаляват за отпадането си, тъй като през редовните 90 минути бяха по-добрият отбор на терена, а техен гол в 86-ата минута бе отменен заради минимална засада. Две минути по-късно пък Йонас Винд пропусна стопроцентово положение, което вратарят на Борусия Мориц Николас спаси.

В другия късен двубой от програмата лидерът във Втора Бундеслига Санкт Паули спечели в Хамбург с 4:1 срещу четвъртодивизионния Хомбург.

Двата тима си размениха по един гол в рамките на четири минути в средата на първото полувреме. Хауке Вал изведе гостите от Хамбург напред в резултата, но Хомбург изравни чрез Маркус Мендлер.

Час след началото на мача резултатът продължаваше да бъде равен, но Санкт Паули нанесе съкрушителния си удар между 64-тата и 73-тата минута, когато точни за гостите бяха Елиас Саад, Марсел Хартел и Йоханес Егещайн.

До момента още два тима са си осигурили класиране за четвъртфиналите. Това са втородивизионните Фортуна Дюселдорф и Кайзерслаутерн. По-късно днес ще станат ясни и последните четири участника във финалната осмица.