Борусия Мьонхенгладбах прегази Арминия в Германия

РБ Лайпциг победи 10 от Щутгарт и отложи тържествата в Мюнхен

Спорт
12:42 - 26 Април 2021
1431
Борусия Мьонхенгладбах прегази Арминия в Германия

Борусия Мьонхенгладбах размаза Арминия Билефелд у дома с 5:0 в 31-ия кръг от Първа Бундеслига. Бреел Емболо вкара два гола за Гладбах, а по един добавиха Маркъс Тюрам, Рами Бенсебайни от дузпа и Аласан Плея.

Още в шестата минута на двубоя Щефан Лайнер пусна чудесен пас към Бреел Емболо и швейцарският нападател, който с десния крак направи безпомощен вратаря Ортега. В 15-ата минута домакините Ханес Волф захрани Маркъс Тюрам с чудесна топка, която той превърна в попадение. А в 18-ата минута Гладбах получи право да изпълни дузпа. Рами Бенсебайни я реализира много хладнокръвно за 3:0.

През второто полувреме Денис Закария подаде към Емболо в 69-ата минута. Той стреля в долния десен ъгъл на вратаря и реализира четвърто попадение. А в 85-ата минута последното попадение в двубоя бе дело на Аласан Плея.

След мача Гладбах събра 46 точки на седмото място. Тимът е на четири зад шестия Байерн Леверкузен. Арминия остава с 30 и продължава битката за оцеляване.

РБ Лайпциг победи Щутгарт с 2:0 в мач от 31-ия кръг на Бундеслигата, като по този начин отложи шампионските тържества в Байерн Мюнхен.

Попаденията за "биковете" бяха дело на Хайдара и Форсберг от дузпа. Гостите пък играха близо 80 минути с човек по-малко, след като Ахмада бе изгонен още в началото на първото полувреме.

След победата си РБ Лайпциг вече има 64 точки и изостава със 7 от лидера Байерн. До края на шампионата остават 3 кръга.