Борусия си върна Санчо, но само под наем

Ман Юнайтед ще получи 3.5 млн. евро за сделката

Спорт
15:47 - 03 Януари 2024
1620
Борусия си върна Санчо, но само под наем

Борусия (Дортмунд) ще плати на Манчестър Юнайтед за Джейдън Санчо общо около 3.5 милиона евро за шестте месеца, през които ще притежава англичанина под наем. Това твърди германският журналист Флориан Плетенберг.

В спомената сума се включва както таксата за самия наем, така и частта от заплатата на крилото, която ще бъде платена от германския клуб.

20-кратният шампион на Англия ще продължи да покрива останалата част от възнаграждението на Санчо. Информациите по тази точка все още се разминават. Според някой източници Манчестър Юнайтед ще плаща половината от заплатата на играча, а според други става дума дори за цели 2/3 от възнаграждението му.

И Плетенберг, и Фабрицио Романо информират днес, че преговорите бързо са напреднали и тъй като всички страни искат да се стигне до сделка, трансферът може да бъде финализиран до дни.

Санчо ще се опита да възкреси кариерата си в клуба, в който блесна с 50 гола и 64 асистенции в 137 мача. В Манчестър Юнайтед той остана много далеч от тези постижения и изигра 82 срещи, в които реализира 12 попадения и регистрира шест голови подавания.