Босът на Ботев Пд скочи на фенските вълнения за стадиона

Георги Самуилов намекна, че ще хвърли кърпата, ако атаките срещу ръководството продължат

У нас
14:28 - 29 Ноември 2019
3721
Босът на Ботев Пд скочи на фенските вълнения за стадиона

Собственикът на Ботев Пловдив Георги Самуилов влезе в оправдателен режим по повод фенските вълнения за спрения строеж на стадион "Христо Ботев". През последните дни запалянковците на "канарите" организираха протестни шествия.

Георги Самуилов

Мнозина от тях са на мнение, че са били предизборно подлъгани. В седмиците преди местните избори строителната техника се разположи на "Колежа" след дълга пауза, но така и не започна работа, а наскоро строежът беше окончателно зазимен. Според Самуилов обаче това е изкуствено насаждане на напрежение в клуба, а ръководството прави всичко възможно да се работи в рамките на закона. Босът дори намекна, че ако феновете продължат с атаките към ръководството, може да хвърли кърпата. 

Ето и официалното изявление на боса на Ботев:

"Уважаеми ботевисти,

През изминалите дни в публичното пространство ръководството на клуба в мое лице е обект на несправедливи атаки и остри критики. Поставя се под въпрос ангажираността ми с каузата ПФК Ботев Пловдив от тези, благодарение на които най-старият футболен клуб в България беше докаран почти до колапс.

За мен първостепенна задача продължава да бъде запазването на положителната атмосфера в клуба, изграждането на силна екипност и заздравяване на колектива. Това е дълъг процес, който изисква търпение, а видимите резултати идват след време.

Заедно с членовете на ръководството продължаваме да работим за завършването на строежа на клубния стадион, но това може да стане само по правилен и законен начин. Няма място за компромиси, когато става въпрос за дома на ПФК Ботев Пловдив.

С всяването на изкуствено напрежение и прокарването на изфабрикувани внушения се цели единствено да бъде разрушено постигнатото досега. В противен случай ще преосмисля моите действия!

Вярвам във вашата мъдрост и разум!

С уважение,
Георги Самуилов"