Босът на Мароко: Този мач няма да намали любовта ми към Франция

Надявам се на нова изненадваща победа, оптимист е Реграги

Топ
14:30 - 14 Декември 2022
2512
Босът на Мароко: Този мач няма да намали любовта ми към Франция

Селекционерът на Мароко Уалид Реграги е категоричен, че тазвечершният полуфинал от Мондиал 2022 няма да повлияе на обичта му към втората му родина Франция и че се надява на нова изненадваща победа на неговия тим.

Той също така говори за бившия си съотборник в Гренобъл Оливие Жиру и за решението семействата на играчите да ги придружават в Катар.

Мачът срещу настоящия световен шампион е голямо предизвикателство за нас. Изправихме се срещу финалиста (Хърватия - б.р.) и третия отбор (Белгия - б.р.) от миналото Световно първенство, така че практически срещу всички най-добри тимове в света. Сега това може да е най-трудното ни предизвикателство.

Уважаваме ги и ще дадем най-доброто от себе си, както правим от началото на турнира, за да сътворим изненада, защото, очевидно, ако победим, това ще е изненада.

Този двубой е най-вече специален за близките ми. И за мен в известна степен е специален, тъй като също така съм французин и съм израснал във Франция. Аз обаче се опитвам да избягвам този дебат и да мисля само за футбол.

Селекционер съм на моята родина, която ще играе срещу втората ми родина, като целта е да отстраним Франция. Става въпрос за футболен мач и с това се изчерпва всичко. По никакъв начин това няма да ми отнеме любовта към Франция.

Жиру? Оливие е гъвкав футболист. За него беше трудно още от самото начало, дори и в Гренобъл, но никога не се е предавал. Често съм го следял от дистанция и може би само веднъж съм му звънял да го поздравя. Това, което е постигнал, е изключително и го заслужава.

За краткия период от време, в който бях до него, мога да кажа, че е страхотен човек с ценности. Когато имаш ценности, както и добро сърце като това на Оливие, и работиш усърдно това ме кара да съм много щастлив с постигнатото от него.

Присъствието на семействата ни? Мисля, че това даде сили на играчите. Както знаете, като северноафриканци, ние сме много близки със семействата ни, особено с майките ни. Това е нещо, което само ние можем да разберем. Да бъдем далеч от майките ни винаги е трудно.

Обичта ни към тях е силна и реших, че ще бъде много важно в турнир като Световното първенство, което идва веднъж на четири години, да могат и те да го преживят с децата си. Те невинаги са с нас в хотела, разбира се, но знаем, че не са далеч. Поддържаме връзка и ги виждаме в дните на мачовете ни. Както сме се разбрали, при всяка победа, играчите получават по три-четири часа с майките си, за да могат да празнуват с тях. Мисля, че това им дава енергия”, коментира Реграги в интервю за сайта на ФИФА.