Босът на Наполи прогнозира: Италианският футбол ще умре!

Де Лаурентис възропта срещу новата сделка за телевизионното излъчване на мачовете от Серия "А"

Спорт
17:56 - 24 Октомври 2023
2370
Босът на Наполи прогнозира: Италианският футбол ще умре!

Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис остро възропта срещу новата сделка за телевизионното излъчване в Италия на мачовете от Серия "А". От Sky и DAZN купиха правата за следващите 6 години, плащайщи общо 4,5 млрд. евро за този период.

Италианският шампион обаче беше сред трите елитни клуба, които не подкрепиха това споразумение.

“Това е загуба за италианския футбол, който ще умре заради тези оферти. Sky и DAZN не са компетентни и не правят добро за италианския футбол. Стойността на нашия футбол трябва да идва от инвестиции, а феновете са абсолютното добро. Когато видя пакети, включващи Шампионска лига, Серия А, сериали и предавания, не разбирам истинската стойност на италианския футбол. DAZN го продава заедно с други спортове.

Беше глупаво да се сключи петгодишна сделка след споразумението на Саудитска Арабия, въпреки че в близост има война (визира провеждането на минитурнира за Суперкупата на Италия - б.р.).

Sky и DAZN не правят страхотни инвестиции. Онзи ден гледах Арсенал - Челси от Премиър лийг. След това наблюдавах и три мача от Серия "А". Излъчването на нашия футбол е смехотворно, но тези телевизии въобще не са ни казвали за това. Продължаваме да говорим за реални стадиони, но никога не мислим за виртуалните такива”, коментира Де Лаурентис.