Босът на Спартак, който мрази ЦСКА: Георгиу е единственият правилен ход

Правя го за клуба, а не за мен, заяви Павлин Николов

Спорт
17:42 - 04 Септември 2024
965
Босът на Спартак, който мрази ЦСКА: Георгиу е единственият правилен ход

Президентът на Спартак Варна - Павлин Николов, представи новия старши треньор на тима – Кириакос Георгиу.

„През тези 4 години всички мои действия са били в името на Спартак и съм го доказал с действията си и смятам, че този нестандартен ход ще допринесе за израстването на нашия отбор. Кириакос през цялото време бе плътно с Александър Томаш и при селекция, и при тактика, и при начин на игра.

Това негово добро сътрудничество с Кириакос той ми го е заявявал неколкократно преди на напусне. Във вторник ми каза, че напуска и отива в ЦСКА, аз го разбирам, защото това е детската му мечта. Когато го питах „Оставаш ли?“, той отговори: „Не, ти имаш Кириакос. Ние сме работили плътно и нещата, които сме постигнали, са правени съвместно и той ще свърши работа“.

Затова аз не мога да взема друг треньор и да кажа „Айде, давай, ти си!“. Започнахме добре благодарение на него от самото начало. Убеден съм, че вземам правилното решение, нестандартно е, но ние показахме, че играем нестандартен и модерен футбол, който носи успехи и резултатите го показват.“, започна Николов.

„Най-добрият съдник е времето, гласувал съм пълно доверие на Кириакос, искам да помоля феновете и привържениците на Спартак, ако действително са истински такива, да му гласуват и те доверие. Анализирал съм го. Над 10 имена имаше в България, на които сме се обаждали, но те не изповядват стила, който аз искам. Искам да се играе красив и офанзивен футбол. Казах на Томаш, че искам красив и офанзивен футбол, който обаче и да носи точки. Сега искам същото от Кириакос. Разбира се, срещу Славия не успяхме да го постигнем, но тогава имаше и други фактори, а и момчетата не играха своя футбол, както през останалите 6 кръга. Гласувам му пълно доверие.

Левон Апкарян ще бъде помощник. Той е човек, който има опит, човек, който иска да работи, и съм убеден, че нещата ще станат. Това го правя за Спартак, не заради мен. Заради Спартак и цялата общност на Спартак, това е единственият правилен ход. Селекцията и стратегиите, правени от този човек заедно с Томаш. Срещу Левски играхме без треньор, когато Кириакос беше изцяло консултант на Иван Цветанов и играхме добър футбол срещу Левски. Сигурно ще разочарован някого, но го правя в интерес на Спартак. Никога не сме били в такова състояние да показваме силна игра срещу силни отбори.“, каза още Павлин Николов, обосновавайки решението си за назначаването на Кириакос Георгиу.

„Въпреки че програмата беше трудна, имаме 14 точки след първите 7 кръга. Доволен съм от резултатите, от красивата игра и съм казал на него – дори да паднем, да паднем мъжки, да се види, че се борим и си оставяме сърцата на терена. В мача срещу Левски тези момчета, които бяха останали сирачета, показаха футбол. В интерес на истината, резултатът бе хикс“, допълни Павлин Николов.