Бостън Селтикс изрита Маями Хийт

Маверикс поведе на ЛА Клипърс

Топ
11:00 - 02 Май 2024
1462
Бостън Селтикс изрита Маями Хийт

Дерик Уайт и Джейлън Браун отбелязаха по 25 точки и Бостън Селтикс приключи първия рунд на плейофите в Източната конференция на НБА с изразителна победа с 118:84 срещу Маями Хийт.
Шампионите от редовния сезон затвориха серията в петия мач при 4:1 успеха.

Джейсън Тейтъм добави 16 точки и спечели 12 борби за поставените на първо място Селтикс, които взеха последните три двубоя в серията до седем.

Съперник на Бостън в полуфиналите на конференцията ще бъде победителят от двубоя между поставените на четвърто и пето място - съответно Кливланд Кавалиърс и Орландо Меджик. Тази серия продължава в петък при предимство за Кливланд от 3:2 победи.

"Играхме бързо и агресивно, тъй като търсехме само победата. Това беше най-добрият изход за нас. Имаме още какво до изчистваме в играта ни, но смятам, че ще ставаме все по-силни и по-силни с течение на плейофите", заяви след мача Браун, цитиран от агенция Ройтерс.

Уайт и Сам Хаузър записаха по пет тройки за победата на Селтикс, като последният завърши със 17 точки като резерва. Бам Адебайо се отчете с 23 пункта, а Тайлър Хиро добави още 15. Поставеният под номер 8 Маями пък вкара само 3/29 стрелби от далечно разстояние и отстъпи в борбите с 29:56, стигайки до резонен край срещу абсолютните фаворити за титлата.

Хийт обаче играха без контузените Джими Бътлър и Тери Розиър, които пропуснаха цялата серия.

Лука Дончич наниза 35 точки и направи десет асистенции за победа на Далас Маверикс с 123:93 срещу Лос Анджелис Клипърс в друга серия от Западната конференция на НБА. Далас, който приема шестия мач в петък, води с 3:2.

Макси Клебер вкара 15 точки, а Джейдън Харди и Кайри Ървинг завършиха с по 14 за Маверикс. Пол Джордж пък направи дабъл-дабъл с 15 точки и 11 борби за Клипърс, а с още 15 пункта се отчете Ивица Зубац. ЛА обаче игра без Кауай Ленърд, който има възпаление в коляното на десния крак.