Ботев Пд на 1/8-финал за Купата след бой над Оборище

Канарчетата удариха и две греди на стадион "Орчо Войвода"

Спорт
17:00 - 22 Октомври 2020
1452
Ботев Пд на 1/8-финал за Купата след бой над Оборище

Ботев Пловдив продължава напред за Купата на България, след като победи Оборище Панагюрище с 4:0. В герой за гостите се превърна новото попълнение на тима Салиф Сисе, който се разписа на два пъти. Останалите голове бяха дело на Димитър Тонев и Атанас Илиев. "Канарчетата" можеха да отбележат още попадения, но на два пъти удариха гредите.

Ботев започна по-силно мача на стадион "Орчо Войвода", като още в третата минута Атанас Илиев стреля с глава след центриране от десния фланг, но ударът му срещна напречната греда. В 8-ата минута гостите поведоха. Димитър Тонев се разписа след чудесна асистенция на Атанас Илиев. В 25-ата минута отново Атанас Илиев бе близо до попадение, но след негов удар и намеса на вратаря на Оборище топката отново срещна горната греда. В крайна сметка нападателят най-накрая се разписа в 28-ата минута. Той се възползва от отлично центриране на Тодор Неделев.

В началото на второто полувреме Оборище бе близо до гол, но ударът на Васил Тачев мина над вратата на Янко Георгиев. В 69-ата минута Ботев стигна до трети гол. Негов автор стана Салиф Сисе, за когото това бе дебютно попадение с екипа на "канарчетата". Само 9 по-късно нападателя се разписа за втори път. Филип Филипов намери отлично Сисе и той с точен удар оформи крайното 4:0.

По този начин Ботев Пд се класира за 1/8-финалите на надпреварата.