Ботев Пд представи нов вратар

Ханс Бернат ще пази на канарчетата

Спорт
17:15 - 19 Юни 2024
2848
Ботев Пд представи нов вратар

23-годишният вратар Ханс Кристиан Бернат подписа своя договор с Ботев Пловдив. Датчанинът пристига от Одензе, а до момента се е подвизавал само в родината си. Кариерата му започва в младежката формация на Несби, след което преминава и през Нордселанд.

Вратарят дебютира за първия тим на Оденсе в датския елит през август 2020, след което изиграва 55 двубоя за отбора. Бернат има мачове и за всички юношески формации на Дания. 

„Изключително сме щастливи да приветстваме Ханс Кристиан Бернат в Ботев Пловдив. Той е млад вратар с безценен опит в първенството на Дания и младежките гарнитури на родината си.

Разполага със страхотна физика, добри качества и огромен потенциал, който нямаме търпение да развием допълнително“, сподели спортният директор на Ботев – Артур Платек.

„Ханс е мотивиран, готов за работа и се присъединява към отбора със страхотна енергия. Знаем, че той може да направи следващата стъпка в кариерата си в Ботев.

Познаваме качествата му и сме уверени, че заедно можем да му помогнем да подобри допълнително играта си, за да премине и на следващото ниво. Нямаме търпение Ханс Кристиан да помогне за бъдещите успехи на нашия клуб.“

Това е трети летен трансфер на Ботев след привличането на Алекса Мараш и Ален Корошец.