Ботев Пд преименува базата си

Съоръжението в Коматево вече се казва "Никола Щерев – Старика"

Спорт
17:11 - 04 Октомври 2023
2485
Ботев Пд преименува базата си

На изискана церемония и в присъствието на стотици привърженици, ветерани и общественици, Ботев Пловдив официално преименува своята база на името на легендарния Никола Щерев – Старика.

"Знаковото за нашия клуб събитие се състоя на паметна дата за всички ботевисти - 3 октомври, на която преди 94 години жълто-черните печелят своят първа шампионска титла. Първа не само за Ботев, но и за Пловдив", споделиха от клуба.

Водещият на събитието Валери Станков вдигна наздравица за благополучие и бъдещи успехи на всички, свързани с каузата Ботев.

Поколения пловдивчани разгледаха изложбата, посветена на Никола Щерев и шампионския отбор от 1929 година, тя бе украсена с възможността всички ботевисти да видят отблизо репликата на Царската купа, автентичен златен медал от спечеления финал срещу Левски в София, както и оригиналната 24-каратова златна значка на Старика, дарена му от клуба през 1932 година, по повод отбелязването на 20-годишнината на Ботев и 15-годишната дейност на Никола Щерев под жълто-черните знамена.