Ботев Пловдив обяви Георги Николов

Спорт
17:03 - 18 Януари 2024
1985
Ботев Пловдив обяви Георги Николов

Ботев Пловдив обяви трансфера на нападателя Георги Николов, който идва от Хебър. За подписа на младежкия национал „канарчетата“ пребориха няколко чуждестранни тима.

"Добре дошъл в Пловдив, Георги", написаха от Ботев Пловдив във Фейсбук страницата на тима.

Досега през сезона Николов е автор на 8 гола и е начело на листата с топ реализатори заедно с новия си съотборник Антоан Бароан.

Ето съобщението на Ботев Пд:

"Ботев (Пловдив) официално привлече в редиците си един от най-перспективните млади нападатели. “Жълто-черните” допълниха нападателната си мощ с 21-годишния офанзивен футболист и младежки национал на България – Георги Николов.

Нападателят парафира договор с “канарчетата” и още днес ще направи първата си тренировка под ръководството на Душан Керкез.

Георги Николов е роден на 5 юли 2002г. във Враца. Юноша e на Левски (София) и Лудогорец (Разград), а в кариерата си е играл и за състава на Ботев (Враца).

През 2022г. преминава в тима на Спортист (Своге). За престоя си във Втора Лига със Спортист той отбелязва 14 попадения в 34 изиграни двубоя. През лятото на 2023г., Георги Николов подписва с Хебър (Пазарджик).

След изиграни 16 двубоя през настоящата кампания на efbet Лига, Георги Николов има на сметката си 8 попадения и вече дели първото място в голмайсторската листа с новия си съотборник Антоан Бароан.

ПФК Ботев (Пловдив) приветства Георги Николов с добре дошъл и му пожелава много успехи и трофеи с “жълто-черната” фланелка!"