Ботев - Пловдив загуби поредна контрола с Турция

През втората част темпото на игра спадна и положенията пред двете врати липсваха

Спорт
14:40 - 03 Февруари 2024
1655
Ботев - Пловдив загуби поредна контрола с Турция

Отборът на Ботев (Пловдив) загуби с 2:3 от руския Динамо (Москва) в последната си контрола от подготвителния лагер в Турция. Новото попълнение на “канарчетата” Георги Николов вкара дебютните си две попадения с екипа на “жълто-черните”, но Фьодор Смолов, Хорхе Караскал и Александър Чупайов донесоха обрата за руския тим, предава БНР.

Двубоят започна отлично за играчите на Душан Керкез, които поведоха в резултата още във втората минута. Георги Николов бе точен след подаване на Нвачукву.

В 18-ата минута отборът на Ботев удвои преднината си след второ попадение на Николов, който вкара след центриране от корнер.

Пет минути по-късно Динамо намали изоставането си. Матвей Игонен не се намеси убедително при удар по диагонала и Фьодор Смолов добави топката в мрежата от близка дистанция за 1:2.

В самия край на първата част московският тим получи право да изпълни дузпа. Янис Карабельов сбърка при изнасянето на топката, а в опита си да поправи грешката му Ивелин Попов препъна противников състезател в наказателното поле. Хорхе Караскал реализира отсъдената дузпа и изравни за 2:2.

През втората част темпото на игра спадна и положенията пред двете врати липсваха.

В последната минута от редовното време обаче Александър Чупайов вкара трети гол за Динамо и донесе победата за своя отбор.

Така Ботев приключва лагера си в Белек с две победи и три поражения. Преди подновяването на шампионата “канарчетата” ще срещнат Хебър Пазарджик в последната си проверка от подготовката.