Божанков: Редовно правителство е по-добрият вариант

Ключовият избор е за ВСС и Инспектората, припомни депутатът

Новини
12:10 - 28 Февруари 2024
1467
Божанков: Редовно правителство е по-добрият вариант

По-добрият вариант е да има редовно правителство. Това каза депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков в предаването "Твоят ден" по Нова нюз. "Ключовият избор, който ни предстои в съдебната система, е този на Висшия съдебен съвет и Инспекторат", каза още той. 

По думите му е хубаво, че самата съдебна система е започнала да говори за собствените си недъзи. Божанков уточни, че към момента няма яснота кога ще бъде следващото заседание на комисията за убийството на Мартин Божанов - Нотариуса.

Божанков изтъкна, че по-добрият вариант пред България е да има редовно правителство и евентуални предсрочни избори няма да дадат нова картина.

Депутатът от ПП-ДБ изтъкна още, че акцент пред управлението остава довършването на съдебната реформа. „Направихме промени, закрихме спецсъдилищата, но ако не направим и последната стъпка - Висшия съдебен съвет и Инспектората, както и регулаторите, все едно нищо не сме направили", заяви Божанков.

Според него критиките към министъра на отбраната Тодор Тагарев са неоснователни, а помощта за Украйна е увеличена три пъти спрямо предоставената по време на служебните кабинети.