Божанов и Летящата Козила пренаредиха листата в 23-и МИР, настигнаха Кирил

Хилядите преференции изстреляха двамата десни от 7-мо и 10-то място на второ и трето

Новини
14:30 - 28 Октомври 2024
5368
Божанов и Летящата Козила пренаредиха листата в 23-и МИР, настигнаха Кирил

И на тези избори преференциите пренаредиха няколко листи - най-вече при традиционно гласуващите с преференции избиратели на ПП-ДБ. Пренареждане в техните листи има в трите софийски избирателни района, в Пловдив и Варна, показват неокончателните все още резултати от вота на 27 октомври.

В 23 МИР листата пренарежда Божидар Божанов (7-ми номер) и Елисавета Белобрадова (10-и номер) и застават веднага след водача Кирил Петков. Той има по-малко лични преференции от тях, но получава и гласовете на гласувалите за листата без преференция. Така първи е Петков, втори - Божанов, трета - Белобрадова, четвърти - ген. Атанас Атанасов. Иво Мирчев не успява да мине напред в листата. И на тези избори Божанов е кандидатът с най-много преференции от всички листи в страната.

Мартин Димитров пренарежда листата на 24 МИР и минава от 13-о на 2-ро място след водача Надежда Йорданова. Парадоксално, но въпреки събрания необходим брой преференции за пренареждане на листата Лена Бориславова минава с едно място назад. От втора става трета, тъй като преференциите на Мартин Димитров са повече.

Д-р Александър Симидчиев размества листата на ПП-ДБ в 125 МИР-София, като минава от 5-о на 2-ро място. Така на първите три места там се нареждат Николай Денков, Александър Симидчиев и Кристина Петкова.

Издателят Манол Пейков пренарежда листата на ПП-ДБ в Пловдив и от 4-то място отива на второ след водача Асен Василев.

Във Варна адв. Стела Николова събира традиционно високия си вот и от 4-та става 2-ра след Даниел Лорер. Той запазва първото си място благодарение на гласувалите без преференция.