Божанов: Нито партиите си имат доверие, нито хората на партиите

Когато хората имат най-много нужда от държавата, нея я няма, заяви депутатът от ПП-ДБ

Новини
17:49 - 18 Юли 2024
642
Божанов: Нито партиите си имат доверие, нито хората на партиите

Когато хората имат най-много нужда от държавата, нея я няма. Това обясни като причина защо са поискали оставката на министър Калин Стоянов депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов. Според него парите за гасене на пожари ги е имало.

Става въпрос за липса на организация, каза депутатът. Това е една част от много компоненти за липсата на реформи. Реформата е за работещите в системата, за тези, които са на първа линия, които вдигат телефона 112, каза още Божанов.

Според депутата от ПП-ДБ са провели множество срещи и заявленията са били, че не подкрепят техния подход. Нито политическите партии имат доверие помежду си, нито гражданите имат доверие към партиите, каза Божанов.

Конкретна подкрепа по контректни закони за бъдещ момент имаше, обясни той и добави, че пакетът със срок от 3 месеца не е получил подкрепа от никого. 

Подходът, който предложихме, бе резултат от дулги дискусии. 160 гласа може да съберем с нещо обединяващо, а борбата с корупция е нещо такова, обясни той. 

Ако изборите са през есента, има два месеца преди тях. В деликатна ситуация сме, не знаем парламентът ще работи или няма да работи, каза още Божанов.