Божанов: ПП-ДБ ще върне втория мандат

Няма да злоупотребяваме с времето, благодарим на президента, заяви депутатът

Новини
09:20 - 18 Юли 2024
1947
Божанов: ПП-ДБ ще върне втория мандат

В рамките на вчерашния ден проведохме срещи с останалите парламентарни групи. Стана ясно, че няма подкрепа за нашия подход – първо антикорупционни закони, след което разговори за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат. Заради това в момента, в който президентът ни покани, ние да отидем и да го върнем неизпълнен, заяви депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов.

Кирил Петков благодари на Румен Радев за възможността да проведат разговорите и „да тестваме дали в 50-ото НС има воля да се справим с корупцията и зависимостите“. Той посочи, че няма да злоупотребяват с времето и са готови да върнат мандата в първия удобен за президента момент.

По отношение на третия мандат Николай Денков каза: „Няма смисъл да обсъждаме какво ще се случи в хипотетична ситуация. Нека видим кой ще бъде негов носител, какво ще бъде предложението и тогава ще решим.“

Людмила Илиева посочи, че по време на проведените разговори „за пръв път видяхме остри опоненти в пленарна зала да разговарят добронамерено с една цел – да се намери изход от ситуацията“. Тя подчерта, че процесът на разговори е бил позитивен и ще бъде прилаган от тях и занапред.