Божественото трио Il Volo пак пее у нас

Италианските чаровници ще изнесат концерти във Варна и в София

Култура
08:15 - 27 Юни 2019
13939
Божественото трио Il Volo пак пее у нас

Момчетата с божествени гласове и ангелско очарование, най-аплодираното италианско трио с пет платинени албума и две номинации „Грами”, се завръщат в България. Il Volo ще имат концерти във Варна на 16 септември в Двореца на културата и спорта и на 18 септември в София в зала "Арена Армеец." Концертите са част от световното турне, с което италианците отбелязват 10 години от звездната си музикална кариера.

Il Volo участваха през февруари в 69-тия фестивал Сан Ремо с песента Musica Che Resta, която беше промо към дългоочаквания им нов албум Musica. Премиерата му се състоя на 22 февруари и с това италианците поставиха началото на световното си турне, с което ще отбележат 10-годишната си невероятна история на успеха. Пътуването им вече започна от Япония, където залите са разпродадени. Преди гостуването си у нас те ще преминат през Италия с голям концерт в Арена ди Верона, а през есента продължават към САЩ и Латинска Америка.

Il Volo твори в съчетаването на традиционна опера, поп музика и класическа симфония, като дава нов поглед и живот на класиката. В  новия си проект Musica освен оригинални парчета, този път музикантите изпълняват кавъри на популярни италиански песни от миналото като Arrivederci Roma, Lontano dagli Occhi, La Voce del Silenzio.

Пиеро Бароне, Джианлука Джинобле и Иняцио Боскето се срещат през 2009 г., когато участват поотделно в телевизионното риалити Ti lascio una cazone. Пътят към славата започва, след като с тях се заема продуцeнтът Микеле Торпедине, работил за големи италиански изпълнители като Дзукеро, Лоредана Берте, Пино Даниеле и Андреа Бочели. През 2010 г. триото се наименува Il Volo (Полетът) и започва зашеметяващата им музикална кариера.  

Макар и 20-годишни, са споделяли сцената със световни имена като Барбара Стрейзънт, Боно, Карлос Сантана, Пласидо Доминго. Имат зашеметяващи успехи в Америка, където участват в ТВ програми като American Idol, Good Morning America. Превръщат се в най-аплодираните италиански музиканти в света.


През 2015 г. избухва славата им в Европа, след като печелят наградата на Санремо с песента Grande Amore и с нея представят Италия на Евровизия. Издали са пет студийни албума с платинен статус и имат две номинации Грами. За 10 години италианците вече са покорили големите световни сцени като Арена ди Верона, Роял Албърт хол и Radio City Music Hall в Ню Йорк.

През 2016 г. излиза албумът им NOTTE MAGICA – Трибют на Тримата тенори, с който отдават почит на своите вдъхновители. На премиерата му е на площад „Санта Кроче” във Флоренция диригентската палка взима Пласидо Доминго – вдъхновител на проекта. С Notte Magica беше и първото гостуване на триото в София през 2017 г., когато българските им почитатели се насладиха на O Sole Mio, Un Amore Cosi Grande, Volare, и др.

Il Volo имат привилегията да участват многократно в събития с папа Франциск. Последното беше през януари в Панама на XXXIV Световен ден на младежта, където изпълниха своята Ave Maria пред папата и едномилионна публика на Кампо Сан Хуан Пабло II.

Концертите на Il Volo в България са организирани от продуцентска компания BG Sound Stage. Билетите за концертите вече са в продажба.

КОЙ КОЙ Е В ЗВЕЗДНОТО ТРИО?

Джанлука Джинобле е един от онези артисти, които могат да създадат около себе си магическа атмосфера. Той има кадифен баритонов глас, който лесно достига тенор, без да губи мекотата и тонуса. Това, заедно с елегантното и изразително сценично присъствие, очарова публиката по целия свят.

Джанлука е роден на 11 февруари 1995 г. в Атри, окръг Терамо, в центъра на Италия и живее в Монтепагано, малко село на хълмовете край Розето дел Абруци. Той е син на Леонора Ди Виторио и Ерколе Джинобъл и има по-малък брат, наречен Ернесто. Джанлука започва да пее в ранна възраст, когато е на 3 години, благодарение на дядо си Ернесто, който го води до градските музикални събития.

Той израства и развива своя талант с участията си в многото фестивали в региона си. Технически, Джанлука е баритон и той винаги се дефинира така, въпреки мекия си глас, който може да достигне по-високи, тенор отбелязва, когато е необходимо. Някои експерти твърдят, че е Хелдентерон - баритон със силен висок регистър.


Игнацио Боскетто е един от талантите, които се появяват от време на време, за да ни напомнят, че човешките същества не се раждат само с дарби и способности, тези качества могат да бъдат търсени и развивани без ограничения.

Игнацио е роден в Болоня, северна Италия, но е израснал в Сицилия, по-точно в Марсала, Трапани. Той е син на Вито Боскетто и Катерина Ликари и има по-голяма  сестра на име Антонина (Нина). Семействата Boschetto - Licari са от сицилиански произход и живеят близо до Марсала и Петросино.

От много малка възраст, защото е роден на 4 октомври 1994 г., Игнацио е натрупал завиден артистичен опит. Артистичният му  живот започва рано, много преди участитето му в  шоуто за таланти, в което се събират с Пиеро Бароне и Джанлука Джинобле. От  3-годишна възраст пее сам в стаята си като "La Donaè mobile" (Rigoletto - Giuseppe Verdi), и изненадва родителите се. Като Пиеро и Джанлука и Игнацио посещава музикални уроци и участва в музикални фестивали в неговия регион.

Като се има предвид тембърът, обхватът и качеството на гласа му - гладко, чисто и чисто, с остро удължение - Игнацио може да бъде класифициран като лиричен тенор. Това означава, че той има топъл и мек глас, но достатъчно силен, за да пее над оркестър. Ако се вслушаме внимателно в хармонията, която придружава песните на "Il Volo", ние ще разпознаем гласа на Игнацио в цялата му гъвкавост и обхват, омекотявайки силата на гласа на Пиеро и оценявайки гладкия баритон на Джанлука..

Игнасио е завършен артист - пее, композира, организира и свири на  няколко инструмента: пиано, китара и барабани.


Пиеро Бароне е това, което може да се нарече феномен. Който наблюдава неговите  изпълнения, по-специално соловите, няма да има съмнения относно бъдещето му в музиката, дори и да избере да пее само лирическа музика или да остане в поп-лирика, в който присъства групата, към която принадлежи.

Пиеро е роден в град Наро, Сицилия, Южна Италия, провинция Агридженто, на 24 юни 1993 г. Неговият баща Гаетано Бароне е механик, а майка му -  Елеонора Онибене, домакиня. Той има по-голям брат на име Франческо, който изучава философия в университета в Болоня, както и по-малка сестра, Марияграция.

Пиеро израства в музикална среда, докато на 5-годишна възраст, неговият дядо по  майка, Пиетро Онибене, открил таланта му. Пиеро, разказва, че дядо му - сляп музикант, е написал песен в Сицилия и когато го помолил да го изпее, останал  изумен от гласа му.

Същия ден, с помощта на приятел, г-н Онибене записва Пиеро да пее „Un Amore Così Grande“. В неотдавнашно интервю г-н Онибене разкри, че всички хора се чудят на  гласа на Пиеро и го молят да им пее. После семейството му помага да развие таланта си, а дядо му Пиетро му помага, като заплаща уроците му по пиано в продължение на шест години.