Божинов изпорти дузпа, във Враца го имат за цар (видео)

Ботев направи 1:1 в контрола с Литекс

У нас
14:13 - 04 Юли 2019
2833
Божинов изпорти дузпа, във Враца го имат за цар (видео)

С голям ентусиазъм и аплодисменти бе посрещнат Валери Божинов на стадиона във Враца. Врачани изиграха приятелски мач с Литекс, като официално представяне за новия сезон, завършил с равенство 1:1. Божинов, който тези дни официално скъса с Левски, пропусна да донесе победата на Ботев, след като не успя да вкара от дузпа. Въпреки това името на нападателя предизвика най-много шум и радостни възгласи на стадиона.

Божинов предизвика фурор сред феновете на Ботев Враца

Преди това Ботев бе повел след точно изпълнена дузпа от Валери Домовчийски - в 17-aта минута, а втородивизионният Литекс изравни в 65-ата - 1:1.

От няколко дни Божинов официално е свободен агент, след като изкара пролетта в Левски и класира сините за Европа с победен гол в баража срещу Етър.

Засега освен Ботев Враца, най-голям интерес към него проявява Локомотив София. Във Враца обаче се надяват той да остане, след като изкара лятната подготовка с отбора. Валерко се понрави на местните фенове още в първия си период в Ботев, най-вече с отдадената си игра. Освен това треньор на тима е не кой да е, а Сашо Ангелов, вторият баща на футболиста.

"По широката му усмивка личеше, че 33-годишният нападател се е завърнал на място, което обича и него го ценят. Все пак малкият Ню Йорк е за предпочитане пред София", написа с духовит патриотизъм местното издание „Конкурент”.

Вижте репортаж от представянето на Ботев Враца във видеото.