Божинов става помощник в националния

Младен Кръстаич поканил бившия национал

Спорт
12:35 - 28 Юли 2022
1483
Божинов става помощник в националния

Играещият помощник-треньор на Септември София Валери Божинов е имал покана да бъде част от щаба на новия национален селекционер Младен Кръстаич.

Той е бил готов да приеме тази роля, но се е наложило да откаже заради липсата на лиценз. Това разкри Божигол пред „Диема спорт“.

„Щом БФС са избрали Кръстаич, то решението е правилно. Те са анализирали неговите качества. Познавам неговата работа и имам позитивно мнение за него. Дано успее, пожелавам му го. Дано успее да вкара част от сръбския дух, както и начин на игра.

Сърбите са единен народ и съм убеден, че ще имаме успехи в него. За да има успехи обаче, всички трябва му помогнем и да се селектират правилните хора. За жалост, нямаме големи имена зад граница, но се надявам отново да излязат състезатели, които да ни радват в чужбина. Обединението прави силата. Самочувствието на родния футбол е загубено и трябва да го върнем“, заяви Божинов.

„Допада ми какво правя. Трябваше да съм част от екипа на Кръстаич, но нямам лиценз и на този етап не мога да стоя на скамейката. Ще видим, може би под друга форма ще съм част от тима, за да помогна на момчетата.

Аз съм човек с голямо сърце и ако мога, искам да го дам. Искам да съм на Европейско. Последния път бях там, благодарение на колектива и на играчи като Балъков, Боримиров, Стилиян, Мартин, Бербатов. Аз не искам да отида като футболист, но под някаква форма да помогна на отбора. Ходи ми се!“, сподели още той.