Божката Краев сменя Нова Зеландия с Австралия

Спорт
11:27 - 16 Юли 2024
864
Божката Краев сменя Нова Зеландия с Австралия

Уестърн Сидни Уондърърс потвърди привличането на Божидар Краев. Българският футболист подписа двугодишен договор с клуба от А-лигата.

Краев преминава в тима от Сидни, след като договорът му с новозеландския Уелингтън Финикс изтече и не бе подновен.

Българският национал изигра 54 мача за Финикс за два сезона, като отбеляза 13 гола като атакуващ полузащитник по време на престоя си в тима.

Краев също има значителен опит, представяйки националния отбор на България в 24 двубоя и печелейки Суперлигата на Дания с Мидтиланд.

„Това, което ме води тук, е личната ми мотивация да играя в много добър клуб, какъвто вярвам, че Уестърн Сидни Уондърърс е. Получих невероятен интерес от страна на клуба, което ме накара да се почувствам като желан тук, което е най-важното за един играч“, коментира Краев.

„Като играч мисля, че мога да внеса много креативност и опит в отбора. Аз съм отборен играч, който може да помогне на моите съотборници”, добави той.

Краев също така каза, че иска да види клуба отново като основен претендент в А-лигата.

„Надявам се да постигна успешен сезон индивидуално и колективно и да върна Уестърн Сидни Уондърърс там, където смятам, че заслужава да бъде – около най-добрите отбори в Австралия“, завърши Краев.