Божков: България се управлява от хунта

Политика
08:29 - 08 Май 2020
4894
Божков: България се управлява от хунта

България се управлява от хунта в момента. И докато не ми се случи всичко това, аз не го вярвах. Виждах някои неща - но не вярвах, че е така. Това обяви от ефира на бтв бизнесменът Васил Божков, който в момента живее в Дубай. 

Той заяви, че не е виждал никакви представители на българските власти в Дубай. "Никой не се е опитал да се свърже с мен. Ето, вие ми звъните по телефона и аз вдигам. Защо властите не могат", коментира бизнесменът. 

"Предполагам, че се оказва огромен натиск от страна на българските власти, но тук е правова държава, не е като в България. България се управлява от хунта в момента", заяви Божков. 

Той беше категоричен, че е невинен. "Трябва да се върна. Колкото по-скоро, толкова по-добре, тия неща трябва да се изчистят", допълни той. 

Васил Божков уточни, че срещу него няма нито едно съществено обвинение. 

"Ако се върна – ще бъда арестуван веднага и устата ми ще бъде запушена. Аз нямам предявени обвинения даже, никой не ме е търсел!", повтори бизнесменът.

Той разказа, че всички, които го познават, са наплашени до смърт. "Постоянно ги държат под стрес - че ще бъдат арестувани, че бизнесът им ще бъде съсипан...", посочи Божков. 

"Да се дават присъди от прокуратурата ми е малко странно – къде е съдът?", попита още Васил Божков. И призна, че се притеснява за живота си физически. 

Бих се върнал, ако има правова държава и закони, посочи отново той.