Божков дарява акциите на "Левски" на Тити Папазов

Новини
18:11 - 10 Май 2020
5513
Божков дарява акциите на "Левски" на Тити Папазов

Треньорът на баскетболния "Левски Лукойл" Константин Папазов бе гост в предаването "120 минути" по bTV, за да коментира горещата тема - бъдещето на закъсалия футболен "Левски". Тити заяви, че голямата новина от днес е, че "синият" клуб няма да бъде оставен да фалира от настоящите собственици, а акциите на "Левски" ще бъдат прехвърлени на него.

Преди дни финансовият благодетел на "сините" Васил Божков, който се намира в Дубай и срещу когото има повдигнати обвинения от българската прокуратура заяви пред bTV, че има готовност да продаде акциите на клуба на всеки един "сериозен инвеститор" или да ги подари на феновете, ако по този начин ще спаси клуба. Един от желаещите е именно Константин Папазов.

"Голямата новина от днес е, че г-н Божков и г-н Попов няма да фалират "Левски". Това означава, че ще бъдат изпратени акциите и няма по никакъв начин да възпрепятстват оцеляването на "Левски", заяви Папазов.

"Смятам, че в света е измислена една дума, която олицетворява всичко в този момент - тя е "Благодаря"!. Аз благодаря от името на хората, които обичат "Левски" за това, че се дава възможност клубът да не фалира, защото оставяйки в ръцете на г-н Божков - безспорно най-добрият от тези, които са управлявали, той няма възможност да изпълнява по начин, по който до момента безупречно финансираше клуба."

"Акциите на "Левски" ще бъдат в мен! 24 часа ще се наспя първо. Чух, че Павел Колев каза, че нямат повече лостове. В последните два месеца имаше един единствен лост и това съм аз, който вярваше в тази кауза, бореше се за тази кауза и почти сам извървя. Аз съм този, който е правил винаги екипи."

"Имам самочувствието на човека, не мога да кажа с най-значимите успехи, но с най-продължителното участие в управлението на българския спорт. Искам да благодаря на хората, които в седмицата от 28 април се събрахме и заедно извадихме кестените от огъня!"