Божков щял да се върне по време на изборите

Отрече да е финансирал протестите

Новини
20:29 - 21 Май 2021
3113
Божков щял да се върне по време на изборите

"19-те обвинения срещу мен отпаднаха, така че аз ще се върна в България. Може да е по време на изборите. Или след изборите. Защо да не се върна?". Това заяви в интервю пред Миролюба Бенатова в "Алтернативата" по ТВ1 издирваният безнесмен Васил Божков, който се намира в Дубай.

"Имам два паспорта", добави шефът на "Нове холдинг".

Божков отрече да е финансирал протестите, както и изборите. "Дори на застъпниците несъм плащал", твърди той.

Той коментира и други горещи теми, свързани с него. За назначаването на член на партията му Елена Павлова Фичерова- Караиванова за началник на кабинета на вътрешния министър от служебното правителство, Божков заяви: "Не съм се чувал с Бойко Рашков, не съм го съветвал или притискал да назначи за шеф на кабинета си член на моята партия. В нея членуват интелигентни хора, всеки от които има своя визия за бъдещето си и за кариерата си. Не виждам нищо лошо в това назначение".

Борисов си правеше устата през мен за нормални неща-това на не казват, това не де показват, това да не пишат. Отказах му. Имаш хилади приятели, които после не ти вдигат телефона. Не го пожелавам на никого.

Ако не ми бяха взели бизнеса, щях да гледам отстрани аполитично и дефакто България нямаше да е същата. Казах неща, които се знаят, но никой не смееше да ги каже. Борисов си беше мутра през 90-те години, каза Черепа.