Брадърът Здравко от "Нестинарка": Лек хаос, няма вода

Много доброволци от цялата страна са се притекли на помощ в наводнените райони

Новини
17:48 - 06 Септември 2023
4732
Брадърът Здравко от "Нестинарка": Лек хаос, няма вода

Много доброволци от цялата страна са се притекли на помощ в района на къмпинг Нестинарка. Това съобщи пред Радио "Фокус" победителят от Биг Брадър Здравко Василев.

Той също помага на бедстващите в района и е на терен от сутринта. По думите му, в момента на къмпинг Нестинарка, където са най-големите наводнения, целият трафик е пренасочен през един разбит път, защото по главния път има пропаднал мост и не може да се минава. Хиляди коли са приклещени в района на Нестинарка.

Според Здравко Василев, има лек хаос, тъй като няма здрава организация от местния щаб, за да може безпрепятствено хората, които са гости по Черноморието да се изнесат. Отделно от това има и много желаещи доброволци, които искат да помагат - това именно създава хаоса.

Най-големият проблем сега е питейната вода, която трябва да се достави до община Царево и оттам да се разпредели до бедстващите села.

Очакват се преки нареждания от Щаба на място, тъй като в момента нещата са "извън всякаква нормалност", каза Василев. Трудно се намира информация докъде да се закара водата, къде нуждата е най-голяма.

"Добрата новина, е че това наводнение не прилича на Карловското.

Тук има някое наводнено мазе и магазини, но не е толкова страшна картината, като в Пловдивско.

Все още е активен сезон и е стресиращо за гостите. Лошото е, че имаме и жертви. Прокрадва се неофициална информация за още изчезнали хора, но още не е потвърдено. Започна отново да вали", информира още Здравко Василев.