Братът на Рачков на съд за дрога

Новини
16:44 - 19 Април 2019
4468
Братът на Рачков на съд за дрога

Братът на Димитър Рачков може да влезе в затвора за 2 години. Бургазлията Петър, който е срамната тайна на прочутия комик и водещ на „Като две капки вода”, вече е привлечен като обвиняем за държане и разпространение на наркотици. Миналата седмица той е бил официално обвинен от Окръжната прокуратура в Бургас, научи Lupa.bg. Престъплението е извършвано на територията на морския град.

Според материалите по делото, дрогата, открита у Петър Рачков, е предназначена за продажба, а самият той е сочен за дилър. За това деяние той може да отнесе от 2 до 8 години затвор, ако бъде признат за виновен. Според юристи, е напълно възможно Петър да бъде осъден ефективно, тъй като има и предишни присъди. Ако се стигне до оъдителна присъда, най-вероятно той ще получи около 2 години затвор. Рачков ще трябва да плаща и солена глоба - от 5 до 20 хиляди лева. Очаква се процесът да започне до месец - след като Районната прокуратура внесен обвинителен акт. На този етап Петър е привлечен като обвиняем.

В момента брата на Рачков е на свобода срещу „подписка".

Той е арестуван последно през април миналата година. При изненадващ обиск в дома му ченгетата откриват 4 пакетчета, пълни с равно количество амфетамини. Това навежда на мисълта разследващите, мче дрогата е за продажба. Петър Рачков настоява, че амфетамините са за лична консумация. Заради дрогата, открита в дома му, Рачков попада за пореден път в бургаския арест за 24 часа.

След направените химически и други експертизи става ясно, че в еднотипните найлонови пакетчета има общо 4,5 г амфетамин. Иззет е и буркан със странно прахообразно бяло вещество. То се оказва хранителна добавка на билкова основа, която майка му ползвала за болните си стави, сочи химическата експертиза.

Наркотиците на дози са открити в женско кожено яке, закачено в дома на Петър Рачков. По думите му то принадлежи на слабичка девойка, която му гостувала наскоро и забравила връхната си дреха.  До разпит на девойката явно се е стигнало, но тя по неизвестни причини не е била привлечена като съучастничка. Разследващите оттеглят подозренията си от момичето, но в съда може да се стигне и до очна ставка между Петър Рачков и мистериозната гостенка.

Освен с дрога, криминалнопроявения брат на Димитър Рачков има и други регистрации в досието си. През февруари 2014 г. той е задържан заедно с 20-годишния Виктор Вучев за притежание на фалшиви долари. При обиск в дома му криминалистите откриват 10 фалшиви банкноти с номинал по 100 долара и две с номинал от 50 долара. Установено е, че ментетата са пласирани в казина в морския град. Тогава Рачков се отървава с лека санкция. Осъждат го условно.