БРАТОУБИЙСТВО: Корнелия съди социалист за 15 000 лв. заради пост във фейсбук

Личности
18:30 - 06 Април 2021
17324
БРАТОУБИЙСТВО: Корнелия съди социалист за 15 000 лв. заради пост във фейсбук

Корнелия Нинова не се спира! Лидерът на БСП, вместо оставка след изборното унижение на 4 април, предприе братоубийствен ход - заведе съдебен иск за рекордните 15 000 лева срещу социалиста-журналист Албена Шавел заради неин пост във фейсбук, научи Lupa.bg.

„Не съм видяла съдебния иск, изпратен е на адрес, различен от моя, затова по служебен път документите са върнати в съда. По-рано днес от Варненския районен съд ми съобщиха, че Корнелия Петрова Нинова е завела граждански иск за 15 хиляди лева на основание публикация във фейсбук. Така излиза, че е подсъдно да изкажеш мнение в социалната мрежа”, чуди се Албена Шавел пред репортер на Lupa.bg.

Според нея това е персонално разчистване на сметки. „Аз съм ляв журналист и много хора ме четат, предполагам. Повод за гражданския иск е, че Нинова се почувствала с накърнен авторитет като лидер на БСП от моята фейсбук публикация. Къде е човешката страна тук, къде е социалистическият прочит? Това е лидерът на БСП, а тя съди членове на партията, съди социалисти за позиции, които не й харесват”, недоумява Шавел.

По този повод Lupa.bg пита - при положение, че БСП има най-ниския резултат досега през годините на прехода, вместо да поеме по нов път и да осъзнае своята отговорност, защо Корнелия Нинова продължава поредица от дела срещу леви журналисти? Сега срещу социалист като Албена Шавел само защото не е съгласна с нейния стил на управление на Столетницата.

Ето и поста на Албена Шавел в социалната мрежа:

Корнелия Нинова е завела дело срещу мен за обида и клевета. Съди ме, защото като социалист винаги съм заставала на страната на моята партия БСП и на страната на лявата идея.

Съди ме за вярата ми.

Корнелия Нинова ме съди за непосилна за възможностите ми парична сума. Но аз няма да се предам! Другарки и другари, приятели, ще продължавам да се боря за идеите си и за свободата да ги отстоявам.

ОСТАВКА НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА!