Братя Аргирови се гушнаха със Стоичков в Пловдив

Камата отвори магазин за спортни стоки

Футбол
12:04 - 28 Септември 2023
1807
Братя Аргирови се гушнаха със Стоичков в Пловдив

"Христо Стоичков е най-големият пропагандатор на България по света и наш приятел. Дойдохме де се видим с него и да го подкрепим в начинанието му при отварянето на негов магазин".

Това заявиха в Пловдив Благовест и Светослав Аргирови. Те бяха сред гостите на Камата, който откри в местен мол магазин за спортни стоки, носещ неговото име. Известните музиканти добавиха, че Стоичков е пример за младите хора и са горди, че имат дългогодишно приятелство с него. След това си купиха книгата му и футболни топки.

Сред първите, които уважиха прочутия футболист, беше неговият идол Петър Зехтински. На тържеството присъстваха бившите състезатели на "канарчетата" Георги Георгиев, Марин Бакалов, Трифон Пачев, Запрян Раков, Атанас Пашев, Славчо Хорозов и Костадин Костадинов, както и Иван Говедаров и Федя Миков от Локомотив (Пд). Уважиха го и волейболистки от Марица (Пд), а десетки фенове търпеливо чакаха да се видят с носителя на "Златната топка" за 1994 г.

"Винаги съм казвал, че бате Петьо Зехтински е моят идол във футбола. Аз съм маричанин, исках много да играя в Ботев и Локо, но за съжаление не успях. С техните състезатели бяхме противници на терена, но си останахме приятели в живота", заяви  Камата. Той изрази надежда, че все повече деца от цялата страна ще се увличат по спорта, следвайки примера на своите идоли.