Братя Аргирови запяха на далматински с Криско (ВИДЕО)

Актуални новини
09:03 - 24 Октомври 2019
5475
Братя Аргирови запяха на далматински с Криско (ВИДЕО)

Братя Аргирови се завърнаха на музикалната сцена с ново парче, в което запяха на далматински. Това е изчезнал романски език, който някога се е говорел по Далматинското крайбрежие на Хърватия и на юг до Котор в Черна гора.

Малко известен факт е, че дядото на Благовест и Светослав е от Далмация - майка им е с хърватски произход, тъй като баща ѝ е роден в Загреб.

Парчето “Ние”, което братя Аргирови пуснаха преди два дни, всъщност е песен, която те изпълняват още от малки акапелно на два гласа. В новата ѝ версия те пеят на български, а припевът е на далматински, който дори е с местен фолклорен мотив.

Автор на текста е Спиро Ибсен, а музиката е на Искрен Тончев - Искрата.

Клипът на “Ние” е с много младежко и свежо настроение. Той излезе преди два дни, като в него участват популярни лица, сред които Димитър Рачков, Криско, Рафи Бохосян, поппевицата Цвети Радойчева, танцьорката Вероника Бойчева. Снимат го преди две седмици в голям столичен клуб, където непрекъснато идват нови хора, които се включват към кадрите. Когато изпълнението им свърши, други заемат местата им и започват да пеят и танцуват с братя Аргирови.

Те представиха парчето “Ние” още през май на наградите на БГ радио, където получиха статуетката за БГ вдъхновители. Но сега официално пуснаха и видеоклипа към него.